Prefectul interimar al Capitalei, Ion Ţincu, a depus jurământul

Publicat: 19 06. 2008, 10:18
Actualizat: 06 11. 2012, 08:55

La începutul ceremoniei, secretarul de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) Victor Paul Dobre a citit deciziile Guvernului de schimbare din funcţie a lui Cătălin Deaconescu şi de numire a lui Ion Ţincu ca interimar la Prefectura Capitalei.

Fostul prefect Cătălin Deaconescu a mulţumit Guvernului pentru buna colaborare avută în desfăşurarea activităţii la Prefectura Capitalei, i-a urat succes noului prefect şi, în încheiere, a mulţumit colegilor şi bucureştenilor pentru excelenta colaborare pe perioada mandatului.

"Mulţumesc conducerii Guvernului pentru buna colaborare şi pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Sunt convins că mi-am făcut datoria, nu am ce să îmi reproşez. Vreau să urez succes succesorului meu. Sunt convins că bogata experienţă profesională a acestuia va fi pusă în slujba instituţiei", a spus Deaconescu.

Prefectul interimar al Capitalei, Ion Ţincu, s-a arătat onorat de numirea lui la conducerea Prefecturii Municipiului Bucureşti şi a arătat că doreşte să probeze "bogata experienţă profesională", cu care speră să individualizeze instituţia.

"Sunt onorat de încrederea Guvernului. Experienţa profesională vreau să o probez în individualizarea instituţiei Prefectului Bucureşti", a spus Ţincu.

Cătălin Deaconescu a fost trecut din funcţia de prefect al Capitalei în cea de inspector guvernamental, iar Ion Ţincu, director adjunct al Corpului de Control din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, a fost desemnat prefect interimar, până la organizarea concursului de ocupare definitivă a postului, a declarat agenţiei MEDIAFAX Victor Paul Dobre, secretar de stat în MIRA.

Înlocuirea în funcţie a prefectului Capitalei a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Deaconescu a fost schimbat din funcţia de prefect al Capitalei pentru problemele legate strict de activitatea instituţiei în ceea ce priveşte alegerile locale şi nu pe criterii politice.

Cătălin Deaconescu a spus că se gândeşte serios să dea în judecată Guvernul Tăriceanu şi să ceară daune morale de un leu după ce va citi motivarea hotărârii de demitere a sa. El a arătat că "principiul mobilităţii" care probabil este invocat în hotărârea de guvern prin care a fost demis din funcţia de prefect al Capitalei este nelegal, dat fiind faptul că, de la numirea sa în funcţie, nu a trecut termenul de un an.

Referindu-se la demiterea sa din funcţia de prefect al Capitalei, Deaconescu a arătat că se face vinovat de prietenia cu Ludovic Orban, Crin Antonescu, Norica Nicolai şi toţi cei care doresc binele PNL şi că nu are ce să-şi reproşeze pe perioada cât a îndeplinit funcţia de prefect al Capitalei.