Prefectura Capitalei: 1.222 de secţii de votare pentru referendum, 1.790.229 de bucureşteni pot vota

În Bucureşti vor fi 1.222 de secţii de votare pentru referendum, iar la vot sunt aşteptate 1.790.229 de persoane care au acest drept, potrivit unui comunicat remis, joi, de Prefectura Bucureşti.

Urmărește
51 afișări

Prefectul Capitalei, Cristian Atănăsoaei, a semnat, joi, ordinul nr. 433/19.05 prin care se numerotează şi se delimitează secţiile de votare pentru organizarea referendumului din 19 iunie 2011, votat de CGMB. Astfel, la nivelul Bucureştiului, vor exista 1.222 secţii de votare.

De asemenea, prefectul Capitalei s-a întâlnit cu reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei, ai Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor şi ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta pentru a discuta aspecte legate de măsurile de ordine şi siguranţă publică în perioada organizării şi desfăşurării referendumului local. Conform Dispoziţiei Ministerului Administraţiei şi Internelor nr. I/1796/16.05.2011 prefectul Capitalei asigură coordonarea activităţilor structurilor MAI în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi stabilirea concepţiei privind protecţia secţiilor unde se va desfăşura referendumul. Forţele de ordine ale MAI vor întocmi planul de măsuri dar, prefectul Capitalei încă aşteaptă să îi fie comunicate de către Primăria Municipiului Bucureşti informaţiile necesare întocmirii planului de măsuri pentru asigurararea ordinii şi siguranţei publice.

Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor a actualizat lista electorala permanentă pe Bucureşti care conţine 1.790.229 persoane cu drept de vot.

"Referendumul local este un instrument democratic de consultare a cetăţenilor cu privire la temele de interes deosebit pentru comunitate, iar noi, ca autorităţi publice angrenate în actul de organizare, vom face toate diligenţe necesare pentru ca referendumul să fie organizat în condiţii optime. Pentru organizarea referendumului local nu numai Primăria Municipiului Bucureşti, ci şi structurile statului aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor – Poliţia, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Jandarmeria – vor angaja resurse consistente - materiale si umane. În acest context, m-aş fi aşteptat de la iniţiatorii acestui demers – primarii Chiliman, Oprescu şi Piedone – să explice bucureştenilor şi care sunt consecinţele juridice ale acestui referendum", a mai spus prefectul.

Toate propunerile privind organizarea referendumului local trebuie aprobate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Până în prezent, CGMB nu a dezbătut proiectele de hotărâre privind decalarea datei referendumului local în 26 iunie şi alocarea a 10 milioane de lei pentru organizarea consultării bucureştenilor, din lipsă de cvorum, deoarece nu au fost prezenţi consilierii PDL.

Următoarea şedinţă a GCMB a fost convocată de primarul general Sorin Oprescu pentru luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici