Prefectura Galaţi cere sprijin pentru curăţarea localităţilor afectate de inundaţii

Prefectul judeţului Galaţi a cerut joi sprijin la prefecturile din judeţele învecinate, dar şi la firmele de construcţii pentru suplimentarea numărului de utilaje, astfel încât activitatea de curăţenie din localităţile afectate de inundaţii să se desfăşoare cât mai repede.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Prefectura Galaţi cere sprijin pentru curăţarea localităţilor afectate de inundaţii

Joi a avut loc Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în cadrul căruia au fost stabilite măsuri necesare în vederea restabilirii stării de normalitate după inundaţii.

Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Galaţi va acţiona de urgenţă pentru remedierea construcţiilor hidrotehnice de pe digul de apărare al canalului CA Chineja, iar societatea Apă Canal Galaţi va lua măsuri pentru refacerea infrastructurii sistemelor de canalizare din localităţile afectate, sunt măsurile adoptate joi.

De asemenea, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Galaţi va mobiliza experţi şi tehnicieni autorizaţi pentru a face parte din comisiile de evaluare a pagubelor cauzate de inundaţii.

Prefectul judeţului Andreea-Anamaria Naggar a emis ordine pentru constituirea de noi comisii de evaluare, care vor începe activitatea vineri în localităţile afectate. Aceste comisii vor evalua daunele la culturile agricole, sere şi solarii, iar alte 10 comisii se vor concentra pe cursurile de apă afectate. Acestea se vor adăuga comisiilor aflate deja în teren care evaluează pagubele produse la nivelul infrastructurii şi locuinţelor.

„Totodată, prefectul judeţului Galaţi a solicitat sprijin la prefecturile de la Brăila, Vrancea şi Buzău, dar şi la firmele de construcţii pentru suplimentarea numărului de utilaje, astfel încât activitatea de curăţenie din localităţile afectate de inundaţii să se desfăşoare cât mai repede. În cursul zilei de astăzi, a fost solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului Vrancea pentru devierea tuturor mijloacelor de transport cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, excepţie făcând cele care transportă materiale, alimente sau cazarmament pentru zonele inundate, pe ruta Focşani – Măicăneşti – Muchea - Brăila (DN23), respectiv Brăila – Baldovineşti- Şendreni - Galaţi (DN2B), astfel încât să nu mai circule pe drumurile judeţene, pe ruta Tecuci – Galaţi”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici