Premieră. Coreea de Sud a lansat racheta spaţială Nuri, prima rachetă produsă intern FOTO

  • Coreea de Sud a lansat racheta Nuri, marţi, anunţă guvernul.
  • Este prima rachetă produsă pe plan intern.
Urmărește
3265 afișări
Imaginea articolului Premieră. Coreea de Sud a lansat racheta spaţială Nuri, prima rachetă produsă intern FOTO

FOTO Hajin/Twitter

La opt luni după eşuarea în cadrul primul test, Nuri a reuşit să decoleze marţi, de la Centrul Spaţial Naro, situat pe coasta de sud, conform France24.
 
Racheta a fost proiectată de către specialiştii de la Institutul de Cercetare Aerospaţială din Coreea (KARI), care au planul de a lansa, în viitor, propriul program spaţial, având pe agendă şi trimiterea unor sonde pe Lună, precum şi sateliţi spion. Coreea de Sud vrea să aibă un sistem propriu de navigaţie prin satelit, o reţea de comunicaţii 6G şi sateliţi militari.
 
„Nuri şi-a efectuat traseul conform planului. Inginerii au analizat datele de zbor. Racheta a reuşit plasarea sateliţilor”, a declarat  Oh Tae-seok, ministrul adjunct pentru Ştiinţă, tehnologie şi inovaţie.
 
Racheta a avut şi un extra obiectiv, acela de a plasa nu doar un satelit fals, ci şi alţi sateliţi cubi dezvoltaţi de către universităţi locale, pentru cercetare, precum şi un satelit de verificare a performanţei.
 
Nuri a costat circa 1,5 miliarde de dolari. Racheta cântăreşte 200 de tone, 47,2 metri lungime şi are şase motoare. 
 
În cadrul testului din octombrie, racheta a reuşit finalizarea secvenţelor de zbor, dar a eşuat în ceea ce priveşte plasarea încărcăturii false pe orbită, asta pentru că motorul din a treia etapă a ars mai devreme decât fusese programat. Pentru zborul de marţi, specialiştii au făcut modificări la rezervorul de heliu, şi zborul a avut succes.
 
Inginerii spune că au în plan efectuarea a cel puţin patru lansări de testare până în anul 2027.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici