Premieră după Războiul Rece. Rachetele de croazieră americane vor fi amplasate în Germania. Decizia, anunţată la summitul NATO

Rachete americane cu rază lungă de acţiune urmează să fie desfăşurate periodic în Germania din 2026, pentru prima dată de la încheierea Războiului Rece.

Urmărește
2670 afișări
Imaginea articolului Premieră după Războiul Rece. Rachetele de croazieră americane vor fi amplasate în Germania. Decizia, anunţată la summitul NATO

Premieră după Războiul Rece. Rachetele de croazieră americane vor fi amplasate în Germania. Decizia, anunţată la summitul NATO

Rachetele de croazieră Tomahawk, SM-6 şi hipersonice au o rază de acţiune semnificativ mai mare decât rachetele existente, au anunţat oficiali din SUA şi Germania într-o declaraţie comună, citată de BBC.

Astfel de rachete au fost interzise conform unui tratat din 1988 dintre SUA şi fosta Uniune Sovietică, dar pactul a dispărut în urmă cu cinci ani.

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că Moscova va reacţiona printr-un „răspuns militar la noua ameninţare”.

„Acesta este doar o verigă în lanţul unui curs de escaladare”, a argumentat el, acuzând NATO şi SUA că încearcă să intimideze Rusia.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, care a vorbit la summitul NATO de la Washington, a declarat că ideea din spatele planului SUA este de a încuraja Germania şi alte ţări europene să investească în dezvoltarea şi achiziţionarea de rachete cu rază mai lungă de acţiune.

Desfăşurarea temporară a armelor americane le-ar oferi aliaţilor NATO timp să se pregătească, a precizat el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rachete,
germania,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici