Premieră în România. Primul şofer amendat „digital” pentru necuplarea centurii de siguranţă

Un bărbat de 52 de ani din Cluj a devenit primul şofer din România sancţionat prin intermediul noului sistem digital introdus de poliţie.

Urmărește
14367 afișări
Imaginea articolului Premieră în România. Primul şofer amendat „digital” pentru necuplarea centurii de siguranţă

De marţi, a fost introdus proiectul, în sistem pilot, prin care poliţiştii rutieri pot aplica sancţiuni contravenţionale, prin intermediul tabletelor din dotare.

Astfel, a fost instalată aplicaţia „Abateri rutiere - mobile” pe tabletele poliţiştilor rutieri şi au fost aplicate primele sancţiuni contravenţionale.

Proiectul va funcţiona în sistem pilot şi progresiv, fiind colectate informaţii privind calitatea experienţei atât de la utilizatori, cât şi din partea participanţilor la trafic.

Numărul de dispozitive pe care va fi folosită aplicaţia va creşte progresiv, astfel încât, până la sfârşitul lunii septembrie, aceasta să fie utilizată de către toţi poliţiştii rutieri din ţară. Procesele-verbale sunt tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile din teren.

Marţi, la ora 17.06, poliţiştii din Cluj au sancţionat contravenţional, prin intermediul aplicaţiei Abateri Rutiere - Mobile, un bărbat, de 52 de ani, din Cluj, deoarece acesta a condus un vehicul, pe strada Teodor Mihali din municipiul Cluj-Napoca, fără a avea cuplată centura de siguranţă.

Şofertului i-au fost aplicate 2 puncte amendă, în valoare de 330 de lei şi 2 puncte de penalizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici