FOTO&VIDEO   Premieră la Braşov. La Grădina Zoologică vizitatorii primesc lecţii despre animalele sălbatice

  • Grădina Zoologică din Braşov este prima din ţară care introduce un modul educativ pentru vizitatori privind animalele sălbatice.
  • Astfel, pe lângă posibilitatea de a vedea animalele, vizitatorii au şi posibilitatea de a afla informaţii despre fiecare specie.
Urmărește
3242 afișări
Imaginea articolului Premieră la Braşov. La Grădina Zoologică vizitatorii primesc lecţii despre animalele sălbatice

Premieră la Braşov. La Grădina Zoologică vizitatorii primesc lecţii despre animalele sălbatice

Începând cu 1 august, Grădina Zoologică îşi completează oferta pentru vizitatori prin introducerea unui modul de educaţie privind animalele sălbatice, fiind prima din România care oferă, pe lângă posibilitatea de a vedea animalele şi posibilitatea de a afla chiar de la îngrijitorii animalelor informaţii despre locul în care trăiesc acestea, în ce constă hrana lor sau care sunt caracteristicile fiecărei specii în parte.

Programul „Dialoguri cu îngrijitorii” se desfăşoară la mai multe grădini zoologice importante din lume, cu titlul ,,Keeper talks”, dar în România, Zoo Braşov este singura care introduce acest program educaţional

„Veşti bune de la Grădina Zoologică din Braşov. De la 1 august începem programul «Dialoguri cu îngrijitorii», un program care va pune faţă în faţă cetăţenii din Braşov şi vizitatorii din alte oraşe cu îngrijitorii grădinii zoologice. În acest fel se vor putea afla lucruri inedite despre ce înseamnă îngrijirea animalelor, hrănirea lor, care sunt procedurile în care se lucrează, chestiuni care vor interesa cu siguranţă atât adulţii cât şi copiii. Suntem prima grădină zoologică din România care implementează acest proiect, un proiect care cu siguranţă va fi, sperăm, replicat şi de alte grădini zoologice, pentru că în felul acesta cetăţenii vor înţelege cât de importantă este această componentă educaţională. Copiii vor putea să vină să îşi petreacă timp şi nu doar să observe animalele ci pur şi simplu să aibă parte de o educaţie în ceea ce priveşte fiecare animal. Cu speranţa că atât cei mici, cât şi cei mari vor fi dornici să îşi satisfacă curiozitatea în privinţa vieţii animalelor de la zoo, dar şi a eforturilor depuse de cei de la Zoo pentru a asigura tuturor animalelor condiţii optime de bunăstare, îi aşteptăm pe toţi vizitatorii cu braţele deschise!”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Prezentările îngrijitorilor permit publicului să afle mai multe informaţii despre animale, despre ameninţările cu care acestea se confruntă în sălbăticie şi să afle modul în care vizitatorii pot participa la activităţile de conservare.

Discursurile vor ajuta vizitatorii să se conecteze cu fauna sălbatică şi să protejeze natura.

Programul se va desfăşura zilnic, pe patru module - primate, carnivore, erbivore şi păsări - şi este astfel organizat încât prelegerile să nu se suprapună.

Întâlnirile cu îngrijitorii au loc în apropierea adăposturilor animalelor, pentru ca publicul să le poată în timp ce îngrijitorul vorbeşte despre ele. Astfel, punctul de întâlnire pentru „lecţia“ despre primate va fi în zona spaţiilor unde sunt găzduite speciile colobus şi capucinii, pentru discuţiile despre erbivore, întâlnirea va fi la ţarcul zebrei, dialogul despre carnivore va avea ca punct de plecare zona leului african, iar la prezentarea păsărilor punctul de întâlnire va fi pe podul din zona volierelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici