- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.07.2017, 10:12)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul: Deficitul în Poliţie e mai mare de 20.000. Carmen Dan se întâlneşte cu Olguţa Vasilescu/ Sindicalist: Poliţia e falsificată. Pe hârtie sunt 80.000 poliţişti, în realitate, 40.000
Mihai Tudose, premierul României, a declarat, luni, după întâlnirea cu Sindicatul Agenţilor de Poliţie, că se caută o soluţie pentru rezolvarea problemei resursei umane în structurile de poliţie. Carmen Dan urmează să aibă o discuţie cu ministrul Muncii referitoare la angajări.
Urmărește
3570 afișări
Sindicalist: Poliţia e falsificată. Pe hârtie sunt 80.000 poliţişti, în realitate, 40.000 / Statutul poliţistului, discutat de sindicate cu ministrul Internelor şi cu premierul, după ce un agent a fost ucis în gara din Burdujeni
"Astăzi va avea loc o întâlnire între doamna ministru Olguţa Vasilescu şi doamna ministru Carmen Dan, împreună cu colegi de la Finanţe, pentru a stabili în ce măsură putem rezolva şi problema angajărilor în cadrul poliţiei. A venit astăzi un sindicat cu o idee foarte bună, ca promoţia de la 2018 să poată fi încadrată de acum, să găsim o formulă, umrând ca apoi să îşi termine studiile până la anul. Este un prim pas. Apoi problemele salariale şi să vedem cum putem rezolva sau să începem să rezolvăm dotarea materială la poliţie. Deficitul este mai mare de 20.000. Tot sindicatele acuzau şi faptul că sunt număraţi ca 80.000 de poliţişti. De fapt sunt 40.000 de poliţişti şi restul sunt servicii suport, începând cu cantina şi terminând cu ansamblurile artistice", a declarat premierul Mihai Tudose.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat, după întâlnirea cu Mihai Tudose, că premierul a fost de acord ca minimum 4000 de agenţi să fie angajaţi, urmând ca statutul poliţistului să fie schimbat. Totodată, ar urma să fie achiziţionate 10.000 maşini.
De asemenea, liderul sindical a precizat că a cerut premierului să solicite Parchetului General şi Ministerului Afacerilor Interne o situaţie a dosarelor existente şi unde a fost depăşit un termen de cel mult şase luni fără a se face demersuri să se solicite explicaţii în legătură cu desfăşurarea investigaţiilor.
Şi ministrul Afacerilor Interne are, luni, discuţii cu reprezentanţii sindicatelor din poliţie. Premierul i-a cerut lui Carmen Dan un raport despre măsurile care ar trebui adoptate.
Discuţiile au loc după ce Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, poliţist la Transporturi Feroviare, a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori.
Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, a fost arestat preventiv vineri. El şi-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei şi le-a spus poliţiştilor de la faţa locului că nu regretă nimic. Anchetatorii au precizat că bărbatul a mai fost condamnat de două ori în Spania pentru fapte comise cu violenţă.
Poliţistul a fost înmormântat duminică.
Foto: gov.ro
Sindicalist: Poliţia este falsificată. Pe hârtie sunt 80.000 poliţişti, în realitate sunt 40.000
Sindicaliştii din poliţie sunt nemulţumiţi de prevederile statutului poliţistului, unii lideri de sindicat precizând că în realitate doar jumătate dintre angajaţii care figureaza în acte sunt expuşi pericolului, cealaltă jumătate fiind din "poliţişti cameleon".
"Poliţia Română este falsificată. Ni se spune pe hârtie că sunt 80.000 poliţişti, când în realitate sunt circa 40.000, ceilalţi 40.000 sunt nişte poliţişti camelenon, din structurile de supoert, de exemplu: psihoologi, medici, personalul de deservire la cantină, cântărenţi, contabili. Toate specialităţile care în alte ministere sunt funcţionari publici, personal contractual, la noi suntem toţi poliţişti. Se falsifică realitatea. În hârtii dăm 80.000 poliţişti, în stradă, în gări, poliţiştii acţionează de unul singur", a declarat Emil Păscuţ, liderul sindicatului Diamant.
Neînţelegeri privind activitatea poliţiştilor nu sunt doar între sindicate şi minister, ci şi între liderii de sindicat. Emil Păscuţ, reprezentantul sindicatului Diamant, a acuzat conducerea MAI că nu l-a primit la discuţiile despre statutul poliţistului ca urmare a solicitării unui alt sindicalist, Dumitru Coarnă, susţinând că se discută cu liderii de sindicat "mai maleabili". Ulterior, acesta a fost invitat la negocieri.
Un alt lider de sindicat prezent la discuţii, Dumitru Coarnă, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), susţine că cea mai urgentă problemă a oamenilor Poliţiei Române este finanţarea.
"Sigur că avem mai multe soluţii, avem un pachet de soluţii succesive, dar primul lucru este de finanţare. (..) Atâta timp cât în România, în secolul XXI, se taie gâtul unui poliţist din spate, mişeleşte, eu cred că s-a ajuns mult mai departe. Sigur, discutăm, problema este mult mai complexa, discutam pe codul penal, ultraj, definirea infracţiunii de ultraj. Lucrurile sunt mult mai complexe, dar pe termen scurt, clar, avem acea rectificare de buget. Sunt necesare fonduri pentru Ministerul de Interne, bani nu doar pentru logistică, ci şi pentru salarii Acum vreau să rămân fix pe acest sistem, pe aceste patrule. La noi, poliţistul patrulează câte unul", a declarat Dumitru Coarnă.
În paralel cu discuţiile de la sediul MAI, prim-ministrul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe