Premierul invită sindicatele la Guvern pentru discuţii privind deblocarea dialogului social

Premierul Emil Boc i-a invitat marţi la Guvern, pe reprezentanţii sindicatelor pentru discuţii privind deblocarea dialogului social, în condiţiile în care sindicatele nu au mai participat la nicio comisie de dialog social şi nu au discutat despre Codul Muncii, care a fost în dezbatere până luni.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Premierul invită sindicatele la Guvern pentru discuţii privind deblocarea dialogului social

Premierul invită sindicatele la Guvern pentru discuţii privind deblocarea dialogului social (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că sindicatele au fost chemate marţi la ora 16.00 la Palatul Victoria, discuţiile fiind centrate pe deblocarea dialogului social.

"În invitaţie scrie că tema discuţiilor este referitoare la deblocarea dialogului social, dar deoarece această problemă a afectat şi chestiunea privind Codul Muncii, este posibil să vorbim şi despre Codul Muncii", a precizat Apostoiu.

Guvernul a anunţat ulterior că întâlnirea premierului cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale a fost programată marţi, pentru ora 12.00, iar reprezentanţii patronatelor vor fi primiţi la ora 16.00.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a arătat că modificările la Codul Muncii sunt în defavoarea salariatului, iar Guvernul nu poate folosi ca şi argument acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), deoarece Jeffrey Franks a afirmat deja că nu s-a solicitat României să facă astfel de modificări.

Dandea a declarat că sindicatele se opun ferm adoptării noului Cod al Muncii şi vor încerca să împiedice acest lucru în Parlament, având în vedere că nu au fost consultaţi la elaborarea proiectului de modificare, care s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, până luni.

Confederaţiile sindicale îl anunţau, în urmă cu o săptămână, pe premier, printr-o scrisoare deschisă, că se suspendă din toate comisiile de dialog social sau oricare alte consultări în cadrul comisiilor ministeriale şi judeţene, inclusiv la Consiliului Economic şi Social, deoarece Guvernul nu ţine cont de partenerii sociali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici