Video Premierul maltez a fost întâmpinat de Sorin Grindeanu în HUIDUIELILE protestatarilor din Piaţa Victoriei

Premierul Sorin Grindeanu l-a primit, miercuri, pe omologul său maltez, Joseph Muscat, cei doi intrând în sediul Guvernului în timp ce se auzeau huiduielile protestatarilor din Piaţa Victoriei, aceasta fiind prima vizită la Bucureşti a unui premier străin de când Sorin Grindeanu este prim-ministru.

Urmărește
9691 afișări

Premierul Sorin Grindeanu l-a întâmpinat pe omologul său din Republica Malta, Joseph Muscat, pe treptele din faţa clădirii Executivului de la Bucureşti, după care cei doi au intrat şi au participat la un moment protocolar de presă, strângându-şi mâinile. În tot acest timp, din Piaţa Victoriei s-au auzit huiduieli şi sunete de vuvuzele, protestatarii scandând şi ”Demisia”.

La convorbirile dintre cei doi premieri participă, din partea română, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, secretarul de stat din MAE, Cristian Bădescu, precum şi consilierul de stat Marius Nica.

Din delegaţia malteză fac parte ministrul Afacerilor Europene, Louis Grech, precum şi ministrul Afacerilor Externe, George Vella.â

Îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene, temă de discuţie între Grindeanu şi premierul Maltei

Premierul Sorin Grindeanu, a avut, miercuri, o întrevedere cu omologul său din Republicii Malta, Joseph Muscat, unul dintre subiectele vizate fiind îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene de către România.

”Principalul subiect abordat în cadrul discuţiilor a vizat agenda de priorităţi a Preşedinţiei malteze a Consiliului UE, cu accent pe dezbaterile referitoare la viitorul Europei, gestionarea migraţiei, importanţa consolidării Pieţei Unice, politica de vecinătate, procesul de extindere, precum şi pregătirea negocierilor privind Brexit. Premierul Sorin Mihai Grindeanu a reiterat susţinerea României pentru priorităţile Preşedinţiei malteze şi a reconfirmat angajamentul autorităţilor de la Bucureşti pentru consolidarea şi redinamizarea construcţiei europene, în special în perspectiva Summit-ului de la Roma din 25 martie”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Potrivit documentului, în privinţa Brexit, partea română a reafirmat angajamentul ferm al României pentru promovarea unei abordări constructive în negocieri şi a subliniat necesitatea unei poziţii unitare la nivel UE în baza principiilor convenite cu privire la prezervarea integrităţii pieţei interne şi menţinerea drepturilor cetăţenilor europeni în Marea Britanie. În acest context, cei doi oficiali au apreciat că negocierile privind ieşirea Marii Britanii din UE nu trebuie să afecteze procesul de reflecţie privind viitorul proiectului european şi nici să deturneze UE de la realizarea obiectivelor şi priorităţilor sale politice.

”În ceea ce priveşte dezbaterea referitoare la viitorul Uniunii, a fost subliniat interesul comun pentru implicarea activă în susţinerea unei Uniuni consolidate, bazată pe coeziune, solidaritate şi în spiritul valorilor fundamentale. Partea română a menţionat necesitatea unei abordări inclusive, în format de dialog deschis participării tuturor statelor membre. Referitor la subiectul migraţiei, premierul român a reiterat susţinerea pentru un răspuns comun al UE, subliniind solidaritatea de care România a dat dovadă şi contribuţia substanţială la eforturile UE de gestionare a migraţiei. Cu privire la politica de vecinătate, a arătat importanţa acordării unei atenţii particulare asupra vecinătăţii estice şi a eforturilor de consolidare a rezilienţei partenerilor estici, în paralel cu demersurile vizând vecinătatea sudică a Uniunii”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

În cadrul întrevederii, se mai precizează în comunicat, reprezentanţii celor două ţări au discutat şi despre procesul de pregătire a preluării Preşedinţiei Consiliului UE, având în vedere faptul că România va prelua Preşedinţia în primul semestru al anului 2019. Partea română a subliniat că Preşedinţia Consiliului UE reprezintă o provocare pentru România, care îşi propune o colaborare cât mai bună cu statele membre pentru a ilustra proiectul european în modul cel mai adecvat.

De asemenea, un alt subiect discutat a vizat îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene de către România.

„Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene este o prioritate a programului nostru de guvernare, ca instrument esenţial de susţinere a creşterii economice”, a afirmat premierul român.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici