- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.05.2013, 17:22)
- Laura Mitran
Premii pentru bucureştenii care depun baterii şi aparate electrice uzate la rulotele Ecobanca
Bucureştenii pot depune, de joi, aparate electrice şi baterii uzate la rulotele Ecobanca, lansate în Parcul Herăstrău şi care vor staţiona în mai multe zone circulate din Capitală, cetăţenii fiind premiaţi în momentul în care ajung la anumite cantităţi din aceste deşeuri colectate selectiv.
Urmărește
236 afișări
Premii pentru bucureştenii care depun baterii şi aparate electrice uzate la rulotele Ecobanca (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
Iniţiativa amplasării acestor puncte de colectare mobile pentru deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi de baterii şi acumulatori (DBA) aparţine Asociaţiei Environ. La lansarea primelor trei rulote, în Parcul Herăstrău, au luat parte ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, precum şi două grupuri de copii de grădiniţă şi de şcoală primară, care au fost primii care au depus baterii şi mici aparate uzate, primind puncte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Rulotele Ecobanca sunt echipate cu o platformă de cântărire a deşeurilor, un monitor cu sistem touch şi o imprimantă pentru emiterea etichetelor cu puncte primite în urma predării deşeurilor. Fiecare deponent primeşte un carnet de economii, pe care va lipi stickere cu punctele primite de fiecare dată când aduce deşeuri de echipamente electrice şi de baterii la Ecobancă. În funcţie de canitatea şi tipul de DEEE şi DBA depuse la punctele de colectare mobile, cetăţenii sunt recompensaţi cu un frigider, o maşină de spălat, o plasmă, un aspirator, un aparat foto sau o tabletă, fiecărui premiu corespunzându-i un anumit punctaj.
Rulotele Ecobanca vor staţiona în marile pieţe şi în parcurile bucureştene, însă echipamentele electronice de mari dimensiuni, care depăşesc 20 de kilograme, pot fi colectate gratuit, direct de la domiciliu. Cei interesaţi trebuie să contacteze Environ pentru o programare şi primesc în plus 30 de puncte la colectarea de la domiciliu.
Datele de contact şi alte informaţii legate de campania Ecobanca se regăsesc pe site-ul www.ecobanca.ro. Campania se adresează tuturor persoanelor din Bucureşti şi Ilfov.
Preşedintele Asociaţiei Environ, Andrei Orban, a subliniat că ratele de colectare sunt scăzute în Capitală şi că este nevoie de eforturi pentru ca deşeuri periculoase ca echipamentele electrice şi bateriile să nu ajungă la groapa de gunoi şi să polueze pânza freatică, afectându-i pe cei care consumă apa din zona respectivă.
La rândul ei, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a arătat că, în contextul ţintei de colectare de patru kilograme de DEEE pe cap de locuitor anual, la nivelul UE, România cunoaşte un mare decalaj, în ţară colectându-se anual, în prezent, sub un kilogram de DEEE pe cap de locuitor.
Environ îşi propune ca, până la sfârşitul anului, să aibă în Bucureşti 20 de rulote mobile pentru colectarea DEEE şi DBA, însă va investi în acestea în funcţie de rezultatele care se vor înregistra. Un astfel de punct de colectare costă aproximativ 4.000 de euro. În plus, este nevoie şi de munca voluntarilor asociaţiei, pentru operarea platformei din rulotă, dar şi pentru informarea cetăţenilor şi promovarea colectării selective.
Asociaţia Environ este o organzaţie colectivă non-profit de management al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, având ca scop preluarea responsabilităţilor producătorilor şi importatorilor referitoare la colectarea, tratarea, valorificarea şi eliminarea nepoluantă a acestor tipuri de deşeuri.
Citeşte şi:
Colectare selectivă la concerte. Peste 2 tone de plastic şi hârtie, strânse la show-ul Depeche Mode
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe