Cele 40 de tone de carne provenită din Irlanda au fost distribuite prin trei societăţi, a spus Csutak.
Pe de altă parte, oficialul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a precizat că din lotul de 3.640 de kilograme de carne de porc care a ajuns în România din Belgia provenind din Irlanda, au fost depistate la trei firme.
Astfel, la una dintre acestea s-a constatat faptul că cele 1.044 de kilograme primite au fost utilizate integral şi livrate în lanţuri de magazine, ANSVSA urmând să identifice zonele.
Pe de altă parte, la o altă firmă care a achiziţionat 1.811 kilograme de carne de porc s-a transformat în preparate cântărind 2.253 de kilograme de produse, fiind livrate în magazine 478 de kilograme, restul fiind găsite la sediul societăţii.
Citeşte şi:
Carne de porc din Irlanda a ajuns în depozitele unei firme din Bucureşti
Carnea de porc din Irlanda, livrată la cinci firme din Ilfov, Buzău şi Olt
Carnea de porc cu dioxină afectează sănătatea doar dacă este consumată continuu