- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele ANAF l-a detaşat pe Csibi Barna în Bucureşti, pentru a fi mai aproape de Parchet
Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat că a decis să îl detaşeze la Bucureşti pe Csibi Barna pentru a fi mai aproape de Parchetul de pe lângă ICCJ, având în vedere că s-a început deja procesul de urmărire penală împotriva funcţionarului care a "spânzurat" un manechin cu chipul lui Avram Iancu.
"S-a început deja procesul de urmărire penală împotriva lui Csibi Barna şi, având în vedere că el este citat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am considerat oportun ca el să-şi continue activitatea în Bucureşti pentru a putea răspunde prezent solicitărilor procurorilor ori de câte ori este nevoie", a precizat pentru MEDIAFAX Blejnar.
În luna martie, Blejnar a decis ca Barna, angajatul Direcţiei Finanţelor Publice a judeţului Harghita, să fie detaşat pentru şase luni în Abrud, judeţul Alba, la scurt timp după ce acesta a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".
Avram Iancu a urmat clasele elementare în Abrud, judeţul Alba.
"Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Alba a anunţă că, potrivit Ordinului 1979/2011 al preşedintelui ANAF, începând cu data de 20 aprilie, încetează detaşarea funcţionarului public Csibi Barna, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Harghita, la DGFP Alba - Administraţia Finanţelor Publice a oraşului Abrud", potrivit unui comunicat al ANAF.
Astfel, Barna este detaşat în perioada 20 aprilie - 20 septembrie, la DGFP municipiul Bucureşti - Administraţia Finanţelor Publice sector 2, serviciul evidenţa plătitori persoane fizice.
"În perioada detaşării funcţionarul public beneficiază de toate drepturile salariale aferente funcţiei publice deţinute şi de drepturile pe perioada detaşării prevăzute de Legea nr. 188/1999 republicată", potrivit ANAF.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au declanşat urmărirea penală faţă de Barna, acesta fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi instigare la discriminare.
Barna a solicitat, în luna martie, autorizaţie de la Primăria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicată Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menită să aducă în atenţia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849. El a luat un manechin purtând pe figură o poză a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" şi apoi l-a "spânzurat".
Avram Iancu a fost un revoluţionar român paşoptist, avocat transilvănean care a jucat un rol important în Revoluţia de la 1848 din Transilvania. El a fost conducătorul de fapt al Ţării Moţilor în anul 1849, calitate în care a comandat armata românilor transilvăneni, în alianţă cu armata austriacă, împotriva trupelor revoluţionare maghiare ale lui Lajos Kossuth care vroiau să proclame un stat naţional ungar care să includă şi Transilvania.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu și soția sa, Cristela Georgescu, s-au adresat criticilor: „Nu putem să stăm în genunchi decât în fața lui Dumnezeu”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1008. Un depozit de muniţii al ruşilor de lângă Vovceansk a fost distrus de ucraineni / Biden cere Congresului să aloce încă 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina
-
Donald Trump, propus pentru nominalizarea la Premiul Nobel pentru Pace 2025
-
NEWS ALERT Israelul a aprobat acordul de încetare a focului în Liban
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO