- Home
- Social
- SUCEAVA, (10.07.2016, 13:42)
- , Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România: Eforturi pentru reabilitare psihosocială, îngreunate de generalizarea unor cazuri izolate
Generalizarea în presă a unor cazuri izolate de malpraxis îngreunează eforturile profesioniştilor şi ale bolnavilor de reabilitare psihosocială, declară preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, Alexandru Paziuc, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1006 afișări
Preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România: Eforturi pentru reabilitare psihosocială, îngreunate de generalizarea unor cazuri izolate (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)
Paziuc arată, duminică, într-un comunicat de presă transmis la finalul celei de-a şasea ediţii a unei conferinţe organizate de Asociaţia de Psihiatrie Socială din România la Câmpulung Moldovenesc, că participanţii au constatat că generalizarea, în presă, a unor cazuri izolate de malpraxis îngreunează eforturile depuse pentru reabilitarea psihosocială.
“S-a subliniat că, în ultima perioadă, presa generalizează cazuri izolate de malpraxis, din păcate existente încă pretudindeni în lume, îngreunând, atât pentru profesionişti, cât şi pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală, eforturile depuse pentru realizarea reabilitării psihosociale (incluziune socială, familială, profesională) şi nu în ultimul rând pentru combaterea stigmei”, susţine Paziuc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
El mai susţine că această situaţie impune “o mai bună transparenţă a activităţii asociaţiilor profesionale, o mai bună comunicare cu mass- media”, astfel încât deficienţele unui sistem să nu fie considerate ca “aparţinând exclusiv profesionistului în domeniul sănătăţii mintale”.
Potrivit mediculului psihiatru, participanţii la conferinţă au propus ca pe viitor să se pună accentul pe “colaborarea inter şi transdisciplinare” în rezolvarea problemelor complexe legate de o reală reabilitarea psihosocială.
El arată că Asociaţia de Psihiatrie Socială din România continuă să promoveze susţinerea asistenţei psihiatrice comunitare a persoanelor cu probleme de sănătate mintală, sprijininind şi încurajând incluziunea socială a acestora.
"De aproximativ 10 ani în România a început reforma în domeniul sănătăţii mintale, dar din păcate, conform unui raport al prestigioasei publicaţii <The Economist>, România se situează pe locul 29 din 30 de ţări intervievate, în ceea ce priveşte dezvoltarea psihiatriei comunitare”, scrie Paziuc.
El adaugă că, în privinţa legislaţiei din domeniul sănătăţii mintale, România se situează pe locul 16 din 30, ceea ce înseamnă că beneficiază de legi, dar acestea nu sunt puse în practică în totalitate de instituţiile abilitate.
Manifestarea ştiinţifică desfăşurată parcursul a trei zile la Câmpulung Moldovenesc a avut tema “Psihiatrie, Legislaţie şi Reabilitare Psihosocială”, iar la aceasta au participat profesionişti în domeniul sănătăţii mintale din Timişoara, Iaşi, Bucureşti, Alba, Cluj, Bistriţa, Argeş, Tulcea, Vâlcea, Bihor şi Buzău, dar şi din Germania, Republica Moldova şi SUA, dar şi medici de familie, medici de alte specialităţi, reprezentanţi ai societăţii civile, beneficiari ai serviciilor de sănătate mintală şi reprezentanţi ai domeniului juridic.
Citeşte şi: PROGNOZA METEO: Vremea va fi în general frumoasă. Temperaturile cresc uşor începând de luni
Citeşte şi: Oficial german: UE trebuie să acţioneze rapid pentru a preîntâmpina o "conflagraţie" după Brexit
Citeşte şi: Finala Euro 2016: 6.800 de poliţişti şi jandarmi vor asigura măsurile de ordine în ultima zi a turneului de fotbal
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe