Preşedintele CJ Galaţi: 16 TIR-uri cu ajutoare au ajuns în judeţ pentru persoanele sinistrate

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat duminică faptul că 16 TIR-uri cu peste 405 tone de ajutoare au ajuns în Galaţi şi urmează să fie distribuite persoanelor sinistrate.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Galaţi: 16 TIR-uri cu ajutoare au ajuns în judeţ pentru persoanele sinistrate

Preşedintele CJ Galaţi: 16 TIR-uri cu ajutoare au ajuns în judeţ pentru persoanele sinistrate

Fotea a spus că încă din timpul nopţii de sâmbătă spre duminică au început să apară TIR-urile cu cazarmament, cu căsuţe din rezerva statului.

Primele 30 de module de locuit au ajuns de sâmbătă după-amiaza la Cudalbi şi la Piscu, şi sunt pe drum şi celelalte, până la 250, potrivit preşedintelui CJ Galaţi.

De asemenea, Fotea a mai spus că sunt 405 tone de alimente, apă şi cazarmament care urmează să ajungă la Galaţi din rezervele statului.

„Acum vorbim de 16 tiruri care au ajuns în Galaţi şi urmează să ajungă la fiecare comună. De dimineaţă am făcut un comandament pe situaţii de urgenţă şi ne-am mobilizat cu cei de la ISC şi azi după-amiază vor fi echipe de ingineri care vor evalua drumurile judeţene, drumurile naţionale şi acolo unde este posibil şi s-a retras apa vor fi verificaet şi evaluate şi drumurile locale, urmând ca, mai târziu, după ce se vor curăţa casele de nămol, să se ajungă şi la evaluarea pagubelor pentru case, pentru că acum suntem la Slobozia Conachi, dar, din păcate, situaţia este destul de dramatică şi foarte dramatică şi la Pechea, şi la Cudalbi, şi la Costache Negri, şi la Cuza Vodă şi deşi în primă etapă s-a vorbit despre 6 sau 8 comune, aseară, după ce am făcut o evaluare, sunt aproape 23 -24 de comune care au fost afectate de inundaţii – unele mai mult, altele mai puţin”, a spus Costel Fotea.

Potrivit acestuia, cel mai mult a fost afectată infrastructura locală şi în fiecare comunitate din cele 24 sunt cel puţin două sau trei case care au fost inundate.

Fotea a precizat că în judeţul Galaţi sunt circa 5.400 de case afectate şi peste 15.000 - 20.000 de oameni care au avut de suferit în urma inundaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici