Preşedintele CJ Galaţi: Situaţia este mai gravă ca data trecută

Situaţia este mai gravă ca data trecută - cursurile de apă sunt în multe zone colmatate, şanţurile nu au fost desfundate în totalitate, iar cantităţile de apă anunţate de meteorologi sunt foarte mari, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, despre Codul roşu.

Urmărește
982 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CJ Galaţi: Situaţia este mai gravă ca data trecută

Preşedintele CJ Galaţi: Situaţia este mai gravă ca data trecută

„Am avut deja o videoconferinţă de urgenţă cu primarii din judeţ. Împreună cu angajaţii din primărie, cu consilierii şi cu toţi cei care pot ajuta, vor merge personal la fiecare gospodărie şi trebuie să îi convingă pe toţi cei aflaţi în zonele de risc să fie evacuaţi sau să se refugieze la rude, la prieteni, în zone sigure, în zone înalte. Trebuie pregătite şcolile şi toate clădirile aflate în zone fără risc de inundaţii pentru a adăposti persoanele evacuate. Avem tabără amenajată la Slobozia Conachi, mai amenajăm una de urgenţă la Pechea şi mai avem încă una pregătită să fie montată acolo unde situaţia o va impune. Toată lumea este în stare de alertă. Toată lumea este în mobilizare generală. Primarii trebuie de urgenţă, în orele care au rămas, să cureţe podurile mari din localitate. Trebuie verificate sirenele şi folosite în caz de urgenţă. Se dislocă pompieri acolo unde este nevoie, trebuie întărite digurile acolo unde sunt probleme, cum este la Folteşti pe Chineja unde digul a fost rupt”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

El precizează că situaţia este mai gravă ca data trecută - cursurile de apă sunt în multe zone colmatate, şanţurile nu au fost desfundate în totalitate, iar cantităţile de apă anunţate de meteorologi sunt foarte mari.

Judeţul Galaţi va fi sub avertizare Cod Roşu, duminică noaptea, pentru ploi torenţiale, posibil 80-100 l/mp, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fotea,
inundaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici