- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.08.2012, 19:16)
- Catalin Lupasteanu , Valentin Anghel ,
Preşedintele CJ Ilfov, la ieşirea de la DNA: S-a pomenit numele ministrului Silaghi pentru că voiam să mă întâlnesc cu el şi premierul
Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, care a fost audiat miercuri, la DNA, în dosarul procurorilor CSM, a declarat la ieşire că numele ministrului Ovidiu Silaghi a fost vehiculat de el în sensul în care dorea o întrevedere cu acesta şi cu premierul, pentru discuţii legate de linia de centură.
Urmărește
380 afișări
Marian Petrache (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Petrache, audiat în dosarul procurorilor CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan, a declarat la ieşire că numele ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a fost vehiculat de el în sensul în care dorea o întrevedere cu acesta şi cu premierul pentru discuţii legate de trecerea la Consiliul Judeţean a lucrărilor privind linia de centură a Ilfovului, în cazul alegerii cale ca preşedinte al CJ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
"Eu le spuneam (procurorilor - n.r.) că, dacă ajung la Consiliul Judeţean, vreau să vorbesc cu primul ministru şi cu ministrul Transporturilor să transfere linia de centură la Consiliul Judeţean şi să putem să creăm un contract de concesiune cu China, să facă autostradă. (...). Nu s-a pus niciodată treaba să se ceară informaţii despre acest ministru, timpul va dovedi acest lucru", a declarat Petrache.
Întrebat cum comentează denumirile pe care le-a dat serviciilor secrete şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectiv "curentul" şi "motorul", Petrache a arătat că "era un joc de cuvinte" "Nu pot să vă spun acum. Înregistrările sunt reale. Nu era nimic rău sau conspirativ", a spus preşedintele CJ Ilfov.
Petrache a precizat, referitor la prietenia sa cu cei doi procurori CSM: " Eu cunosc foarte mulţi oameni. Printre ei se numără şi procurori".
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat miercuri la DNA, unde a fost convocat pentru a fi audiat în legătură cu întâlnirile pe care le avea cu procurorii CSM Marcel Sâmpetru şi George Bălan, el arătând că nu a vorbit niciodată cu aceştia despre promovări în funcţii.
Petrache a declarat, la intrarea în sediul DNA, că a fost convocat de procurorii anticorupţie pentru a da, în calitate de martor, o declaraţie în dosarul în care procurorii CSM George Bălan şi Marcel Sâmpetru, precum şi judecătoarea ICCJ Georgeta Barbălată, sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.
Preşedintele CJ Ilfov a arătat că îi cunoaşte pe procurorii Bălan şi Sâmpetru de mai bine de cinci ani, că este prieten bun cu aceştia şi că a luat cu ei de şapte-opt ori.
Citeşte şi:
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, audiat la DNA în dosarul procurorilor Sâmpetru şi Bălan
Întrebat dacă a discutat cu cei doi sau i-a auzit pe aceştia vorbind despre promovarea în funcţii de conducere, Petrache a arătat că nu, precizând că, în opinia sa, oricine a greşit trebuie să plătească. "Chiar dacă este procuror şi chiar şi eu dacă am greşit, trebuie să plătim potrivit legii", a spus Petrache
Preşedintele CJ Ilfov a arătat, o dată în plus, că la întâlnirile sale cu cei doi procurori, nu a discutat niciodată chestiuni privind promovări în funcţii şi că Bălan şi Sâmpetru nu i-au solicitat vreun fel de sprijin în legătură cu astfel de situaţie.
Marcel Sâmpetru este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care mai sunt acuzaţi George Bălan, fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, Mihai Vlad.
În acelaşi dosar, DNA a început urmărirea penală şi împotriva judecătoarei Georgeta Barbălată, de la Secţia penală a instanţei supreme, pentru favorizarea infractorului, aceasta fiind acuzată că l-ar fi anunţat pe fostul şef al SIPI Ilfov despre percheziţiile ce urmau să aibă loc la locuinţa acestuia, punându-l astfel în gardă.
Vlad Mihai este acuzat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, George Bălan este cercetat pentru complicitate, iar Marcel Sâmpetru de instigare la această infracţiune.
Procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, de la Consiliul Superior al Magistraturii, beneficiind de sprijinul unor persoane din mediul politic, nu s-au sfiit să recurgă la mijloace mai degrabă înţelegerilor de tip mafiot, pentru a accede la funcţiile pe care şi le doreau, susţin anchetatorii DNA.
"Încercările de a manipula numirile din interior instituţiilor care prezintă interes pentru politicieni sunt cu atât mai reprobabile cu cât beneficiază de sprijinul şi de aportul unor persoane care au funcţii de conducere în cel mai înalt for al magistraţilor, cu atribuţiuni directe în procedura de numire a procurorului şef al DNA şi a procurorului general al României", arată procurorii anticorupţie în referatul de începere a urmăririi penale.
Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat, în 10 iulie, la solicitarea DNA, percheziţionarea biroului folosit de procurorul George Bălan, membru al CSM, şi a biroului şi locuinţei procurorului Marcel Sâmpetru, detaşat la CSM.
Secţia pentru procurori a CSM a dispus, în 11 iulie, suspendarea din funcţie a lui George Bălan, membru al CSM, procuror în cadrul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, şi suspendarea din funcţie şi încetarea detaşării la CSM a lui Marcel Sâmpetru, procuror în cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Inspecţia Judiciară a declanşat, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, verificări privind buna reputaţie a procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru.
De la începutul anului, Marcel Sâmpetru era detaşat la Direcţia Reurse Umane din CSM, anterior deţinând funcţia de consilier al procurorului George Bălan, fost vicepreşedinte al Consiliului.
În 10 septembrie 2009, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de transfer a procurorului Marcel Sâmpetru, consilier pe probleme Schengen în Ministerul Afacerilor de Externe, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Atunci, procuror general al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti era George Bălan.
În februarie 2009, Marcel Sâmpetru s-a transferat de la Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă (DGIPI) din cadrul Ministerului de Interne - unde fusese delegat de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru trei ani - la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE).
Surse judiciare susţineau că cererea de transfer a lui Sâmpetru ar fi avut legătură cu scandalul de la DGIPI, în urma căruia a fost reţinut şeful instituţiei Cornel Şerban, în legătură şi cu anumite informări, respectiv listinguri telefonice căruia i-au fost transmise lui Tiberiu Dinu, consulul României la Milano.
În octombrie 2007, magistratul militar Marcel Sâmpetru, care a deţinut funcţia de prim-adjunct al fostului procuror general al României Ilie Botoş, fusese delegat de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii la Ministerul de Interne-DGA.
Anterior, în decembrie 2006, ministrul Justiţiei de atunci, Monica Macovei, a cerut Secţiei pentru procurori a CSM revocarea din funcţie a lui Marcel Sâmpetru, pentru exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale de coordonare şi conducere.
"În motivarea propunerii de revocare din funcţie, ministrul Justiţiei precizează că procurorul Marcel Sâmpetru nu şi-a exercitat eficient şi cu responsabilitate aceste atribuţii şi nu a luat măsuri concrete pentru reorganizarea Parchetului de pe lângă ICCJ şi a Ministerului Public ori pentru echilibrarea volumului de activitate în scopul creşterii eficienţei acestei structuri", informa Ministerul Justiţiei.
Astfel, Marcel Sâmpetru a demisionat din funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României, cerându-şi detaşarea la Camera Deputaţilor pe un post de consilier.
În martie 2007, Secţia pentru procurori a CSM a acceptat transferul lui Marcel Sâmpetru de la Parchetul instanţei supreme la Parlament, respectiv la Comisia de apărare.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe