- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.03.2011, 15:46)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CNAS: În lipsa controlului la consumul de medicamente există riscul ca în 2-3 ani să dăm faliment
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate susţine că în lipsa controlului la consumul de medicamente există riscul ca în doi-trei ani CNAS să dea faliment şi astfel să nu mai poată fi asigurat tratamentul bolnavilor, precizând că nu se poate consuma la nesfârşit mai mult decât există.
Urmărește
51 afișări
Preşedintele CNAS: În lipsa controlului la consumul de medicamente există riscul ca în 2-3 ani să dăm faliment (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)
"Cred că principala funcţie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate este aceea de a asigura accesul pacienţilor la tratament şi la servicii medicale pe termen lung. Aşa cum stau lucrurile tehnic, nu există control asupra consumului de medicamente. În aceste condiţii, există riscul ca în doi-trei ani CNAS să dea faliment. Acest lucru ar însemna ca România să nu mai poată asigura tratament", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
El a mai spus că una dintre preocupările de bază ale conducerii CNAS vizează grija faţă de banii pacienţilor şi asigurarea pârghiilor pentru "sustenabilitatea" sistemului sanitar.
"Faptul că încercăm să avem grijă de banii pacienţilor este o dovadă a interesului maxim pe care îl avem faţă de sustenabilitatea sistemului sanitar", a adăugat Lucian Duţă.
El a precizat că ar vrea ca şi Colegiul Medicilor din România să participe, împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la găsirea unor soluţii reale şi transparente de finanţare a serviciilor de sănătate.
"Mi-aş dori ca şi Colegiul Medicilor să participe împreună cu noi la găsirea unor soluţii reale şi transparente de finanţare a serviciilor de sănătate şi mai ales la eliminarea corupţiei care există în sistemul sanitar. Atât timp cât Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) este constituit pe principiul solidarităţii, şi consumul de medicamente trebuie să se facă pe principiul solidarităţii. Nu putem consuma la nesfârşit mai mult decât avem", a subliniat Duţă.
Potrivit preşedintelui CNAS, în 2010 bugetul de stat a intervenit pentru susţinerea FNUASS cu aproximativ 600 de milioane de euro, bani luaţi de la salarii, de la învăţământ, de la investiţii.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a spus, luni, că organizaţia pe care o conduce este împotriva plafoanelor obligatorii la medicii de familie
"Nu putem fi de acord cu o astfel de măsură întrucât încalcă dreptul la tratament al pacienţilor şi dreptul la autonomie profesională al medicilor. Nu există nicio raţiune pentru a introduce astfel de bugete atât timp cât decontarea de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate se face la un preţ pe care CNAS îl stabileşte. Argumentul că românii consumă mai multe medicamente în prezent este greu de susţinut atunci când în acest domeniu România se află pe ultimul loc din ţările Uniunii Europene", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare al focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe