- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.05.2015, 11:10)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Colegiului Psihologilor: Munca medicilor va fi tot mai grea, pe fondul înmulţirii tulburărilor emoţionale
Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, Mihai Aniţei, a declarat, la gala anuală a organizaţiei, că munca psihologilor va fi tot mai grea, pe fondul înmulţirii atacurilor de panică şi tulburărilor emoţionale, iar statul nu trebuie să le pună poveri acestora.
Urmărește
1256 afișări
Preşedintele Colegiului Psihologilor: Munca medicilor va fi tot mai grea, pe fondul înmulţirii tulburărilor emoţionale
"Gala psihologului este o iniţiativă pe care noi, Colegiul Psihologilor din România, ne-am asumat-o pentru a cinsti profesia de psiholog. Colegiul Psihologilor, prin definiţie, este o organizaţie care îşi propune să promoveze profesia, să-i apere, să-i protejeze şi să-i ajute pe psihologi. Şi, atenţie, să oferim societăţii servicii psihologice de înaltă calitate. Asta este cheia. Nu numai să-i apărăm pe psihologi, ci să-i determinăm să-şi facă profesia la cele mai înalte standarde. Avem o obligaţie socială, o obligaţie faţă de societate. Societatea nu face nimic pentru noi. Noi trebuie să facem ceva pentru ea, pentru oamenii care au nevoie de servicii psihologice de cea mai bună calitate. Şi atunci, noi premiem pe psihologi, încercăm să le dovedim recunoştinţa pentru ce fac, pentru ceea ce au realizat şi să schimbăm ceva", a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Aniţei, după festivitatea de premiere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Întrebat cum vede psihologul român în viitor, Mihai Aniţei a spus că trebuie să fie cât mai aproape de omul simplu pentru a face faţă solicitărilor.
"În pofida greutăţilor, trebuie să fie un om mai bine pregătit, cu nivel de competenţă foarte ridicat, cu abordare foarte profesionistă, pentru că, atenţie, cerinţele şi exigenţele în anii ce vin, din păcare, vor fi tot mai mari. Vor marca viitorul societăţii atacurile de panică, tulburările emoţionale. Pentru toate acestea, care nu se pot vindeca cu simple medicamente, este nevoie de contribuţia psihologului. Ăsta este viitorul psihologului, este al unei profesii care va trebui să fie tot mai aproape de omul simplu, de omul obişnuit şi să-l ajute să facă faţă la solicitărilor care vor fi din ce în ce mai mari", a mai spus preşedintele Colegiului Psihologilor din România.
Totodată, el a ţinut să sublinieze că statul nu trebuie să pună poveri psihologilor.
"Statul să nu ne pună poveri, aşa cum se încearcă acum, să se încarce profesiile liberale cu taxe şi impozite. Noi ne descurcăm, nu am cerut nimic, nu am stat cu mâna întinsă. Dar suntem profesie liberală, să fim lăsaţi să muncim, şi sigur că statul beneficiază de pe urma noastră, pentru că asigurăm din plin şi contribuim la sănătatea publică", a mai spus Aniţei.
El a precizat că, în prezent, în Colegiul Psihologilor sunt înscrişi peste 16.000 de membri, dar cei care practică profesia în mod real sunt aproape 8.000.
Premiile de la cea de-a doua ediţie a galei, care a avut loc vineri, au fost acordate în funcţie de specialităţi.
Premiul acorate au fost: Psihologie clinică - Ioan Bogdan Lucaciu; Consiliere psihologică (clinică) - Jenica Valentina Chiriac Vetrineanu; Psihoterapie - Valentina Neacşu; Psihologia muncii şi organizaţională - Traian Manea; Psihologia transporturilor (unul dintre cele mai vechi domenii din România) - Steluţa Trăscăian; Psihologie educaţională consilere şcolară şi vocaţională - Tinca Creţu; Psihopedagogie specială - Dumitra Virginia Berbescu; Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale - Filaret Sîntian; Psihologie judiciară - Florian Gheorghe.
Premiul pentru întreaga carieră i-a fost acordat Ruxandrei Răşcanu şi lui Ion Mânzat. Marele premiul al Galei Psihologilor i-a Irinei Holdevici.
Premiul pentru promovarea profesiei de psiholog i-a fost acordat lui Iulian Laurenţiu Ştefan, iar premiul pentru promovarea serviciilor psihologice în mass-media, senior reporterului Elvira Gheorghiţă, de la agenţia de presă Mediafax.
Aflată la cea de-a doua ediţie, Gala Psihologului a avut şi câteva moment artistice susţinute de mezzosoprana Oana Andra, prim-solistă a Operei Naţionale Bucureşti, şi tenorul Adrian Dumitru, student în anul II la master la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, acompanianţi la pian de Alexandru Petrovici, care au interpretat mai multe arii de Verdi, Puccini, Ernesto De Curtis, Di Capua şi Sartori.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe