- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (11.11.2011, 17:45)
- Andreea Unturica , Daciana Ilie ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Consiliului European al Municipalităţilor: România, nici mai bună, nici mai rea decât alte ţări în privinţa absorbţiei fondurilor UE
România nu este "nici mai bună, nici mai rea" decât alte ţări în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, afirmă consilierul preşedintelui Consiliului European al Municipalităţilor şi regiunilor, Francois Zaragoza, apreciind că ţări "cu experinţă mai mare" decât România sunt în întârziere.
Urmărește
113 afișări
Preşedintele Consiliului European al Municipalităţilor: România, "nici mai bună, nici mai rea" decât alte ţări în privinţa absorbţiei fondurilor UE (Imagine: Shutterstock)
Prezent vineri la Ploieşti, unde a participat la Adunarea generală a Asociaţiei Municipiilor din România, consilierul preşedintelui Consiliului European al Municipalităţilor şi regiunilor, Francois Zaragoza, a afirmat, răspunzând unei întrebări, că România nu este "nici mai bună, nici mai rea" decât alte ţări în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene şi că alte ţări, cu experienţă considerabil mai mare decât România, sunt în întârziere la acest capitol.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
"Vă spun fără ipocrizie, am fost surprins de capacitatea colectivităţilor locale din România - şi aici vorbesc depre marile oraşe şi despre judeţe -, am fost surprins de capacitatea de a înţelege nişte mecanisme care nu sunt simple. Nu am senzaţia că autorităţile nu sunt capabile să consume fondurile care le sunt alocate. Şi alte ţări sunt în întârzere, spre exemplu Franţa, care are o lungă experienţă europeană, o lungă experienţă democratică şi o lungă experienţă a acestor mecanisme. Este în întârziere. Este atât de mult în întârziere, încât anul trecut prefecţii care reprezintă statul s-au agitat şi le-au spus primarilor să facă proiecte, altfel statul va fi nevoit să dea banii înapoi. Pentru a concluziona, România nu e nici mai bună, nici mai rea", a spus Francois Zaragoza, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.
Prezentă la acelaşi eveniment, preşedinta Comitetului Regiunilor, Mercedes Bresso, a afirmat că există "o preocupare" la nivelul instituţiei pe care o reprezintă în ceea ce priveşte absorbţia de către România a fondurilor europene, în condiţiile în care în România această absorbţie se face cu precădere de către autorităţile centrale.
"Există o preocupare în ceea ce priveşte capacitatea de cheltuire a fondurilor de către România. Aici fondurile sunt utilizate în principal la nivel central. Ideea descentralizării va fi foarte importantă pentru perioada 2014-2020. Suntem convinşi că descentralizarea, dar şi realizarea unui acord precis asupra lucrurilor pe care fiecare le are de făcut pot ajuta la cheltuirea mai bună şi mai rapidă a fondurilor", a afirmat preşedintele Comitetului Regiunilor.
În ceea ce priveşte cazurile de primari români anchetaţi pentru fapte de corupţie, Mercedes Bresoo a spus că problemele legate de corupţie sunt "foarte periculoase", dar că astfel de probleme trebuie rezolvate pe plan intern.
"Problema corupţiei este, în mod evident, foarte periculoasă pentru imaginea unei ţări. E important ca o ţară să reacţioneze cu forţă şi determinare pentru a o evita. E un lucru care se cere la nivel de ţară şi rămâne o chestiune internă, între graniţele ţării", a spus Bresso.
Joi şi vineri a avut loc la Ploieşti Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România. Conform unui comunicat oficial dat publicităţii de organizatori, la eveniment fusese anunţată prezenţa miniştrilor Traian Igaş, Sulfina Barbu şi Leonard Orban, însă niciunul dintre aceştia nu a fost prezent.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Bahmu și-a scos asul din mânecă! Vești crunte pentru Honorius. Ce le-a cerut judecătorilor, în cazul în care fiii ei nu vor să părăsească vila lui Prigoană
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe