Preşedintele informează Parlamentul despre prepoziţionarea unui contingent american de forţe navale

Preşedintele Klaus Iohannis a informat Parlamentul că a aprobat prepoziţionarea pe teritoriul României, pentru o perioadă de până la doi ani, a unui contingent american de forţe navale pentru operaţii speciale.

Urmărește
1532 afișări
Imaginea articolului Preşedintele informează Parlamentul despre prepoziţionarea unui contingent american de forţe navale

Potrivit documentului trimis de şeful statului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Forţele pentru Operaţii Speciale din Armata României şi cele din Statele Unite ale Americii desfăşoară cu o frecvenţă ridicată activităţi de pregătire în comun.

„Comandantul Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al SUA din Europa (SOCEUR) l-a informat pe şeful Statului Major al Apărării cu privire la intenţia fermă de creştere a numărului de militari dislocaţi în România, concomitent cu prepoziţionarea unor produse militare, echipamente şi materiale din înzestrarea United States Naval Special Warfare (US NSW), în scopul instruirii în comun şi creşterii capacităţii de asigurare a unui răspuns adecvat la eventualele provocări de securitate din regiunea Mării Negre”, se arată în document.

Preşedintele informează că „la propunerea Prim-Ministrului României, după consultarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, am aprobat desfăşurarea de activităţi de instruire şi exerciţii cu partenerul american, inclusiv prepoziţionarea pe teritoriul României, pentru o perioadă de până la doi ani, a unui contingent american de forţe navale pentru operaţii speciale”.

Prezenţa contingetului american va întări poziţia României în cadrul parteneriatului strategic cu SUA, ca vector de stabilitate pe Flancul Estic al NATO, se mai arată în document.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici