- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.01.2018, 15:07)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, cercetat sub control judiciar: Nu renunţ la mandatul de preşedinte al CJ Neamţ/ Care sunt acuzaţiile
Tribunalul Bacău a decis, vineri, cercetarea sub control judiciar a preşedintelui PSD Neamţ, Ionel Arsene. Decizia nu este definitivă. Fostul deputat este acuzat de trafic de influenţă, faptă pe care ar fi comis-o în 2013.
Urmărește
708 afișări
Preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, cercetat sub control judiciar
UPDATE ora 18.33: Ce prevede referatul procurorilor DNA şi care sunt acuzaţiile
DNA susţine că în 2013, într-un restaurant din Bucureşti, Ionel Arsene ar fi primit de la o persoană, martor în dosar, 100.000 euro, pentru a îşi exercita influenţa asupra unei persoane din conducerea ANI, astfel încât preşedintele CJ Neamţ de atunci, Culiţă Tărâţă, să fie declarat incompatibil.
"În anul 2013, într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti, a primit de la (...), suma de 100.000 euro pentru ca în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a (...) să-şi folosească influenţa, în mod indirect, asupra (...) Agenţiei Naţionale de Integritate, (...), în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor de către (...), preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ", se arată în referatul DNA.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
La acel moment, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ era Culiţă Tărâţă. Ulterior, în 2014, Culiţă Tărâţă a decedat.
Suma, spun procurorii, ar fi fost dată prin intermediar, urmând a ajunge la persoana din conducerea ANI.
"Remiterea sumei de bani nu a avut finalitatea urmărită, motiv pentru care în anul 2014 (...) i-a cerut explicaţii lui Arsene Ionel, însă acesta din urmă a afirmat că sunt influenţe politice – din partea numitului (...), preşedinte (...) şi a preşedintelui (...), (...), şi că s-a amânat luarea unei decizii până după alegerile prezidenţiale din 2014, alegeri în care aveau nevoie de susţinerea lui (...)", se mai arată în document.
Ulterior, cel care i-ar fi dat banii lui Arsene, i-a cerut suma înapoi întrucât scopul pentru care o primise nu fusese atins.
"Urmare a acestui demers, Arsene Ionel i-a restituit lui (...) suma de 20.000 euro. După ce (...) - (...) a luat legătura cu Arsene Ionel şi i-a solicitat şi diferenţa de bani. Arsene Ionel a motivat că nu are suma de bani în numerar (afirmând că banii primiţi în 2013 au fost daţi mai departe pentru atingerea scopului) dar pentru restituirea unei părţi din suma datorată va face demersuri astfel încât firmei (...),controlată de (...), să-i fie atribuită o lucrare de către Primăria (...), jud Neamţ. Din profitul ce urma a fi obţinut, (...) urma să-i dea şi lui (...) o parte, fără a fi stabilită o sumă anume. În anul 2015 (...) era primarul comunei (...) şi o persoană apropiată atât de Arsene Ionel cât şi de (...)", mai arată DNA.
Anchetatorii susţin că respectivul contract ar fi fost semnat, obiectul fiind construirea unei şcoli într-un sat din judeţul Neamţ, preţul convenit fiind de 2.118.928,89 lei fără TVA. Deşi termenul de execuţie ar fi fost prelungit până în noiembrie 2016.
"Din (...) nu rezultă că lucrările au fost finalizate, nefiind întocmit proceseul-verbal de recepţie", explică DNA.
Ulterior, între (...) şi (...) au avut loc discuţii în legătură cu suma de bani promisă, însă cel din urmă a motivat că nu a obţinut profit întrucât (...) a subcontractat o parte din lucrări unei firme controlate de Arsene Ionel, firmă care a supraevaluat lucrările. (...) În perioada iunie-noiembrie 2017, între (...), (...), (...), (...) şi Arsene Ionel au avut loc mai multe discuţii în legătură cu restituirea ”datoriei” de către Arsene Ionel, înţelegerea ilicită dintre (...) şi Arsene Ionel şi provenienţa banilor, (...)
Potrivit referatului DNA, Ionel Arsene a fost pus sub învinuire anul acest, pe 11 ianuarie, ulterior, pe 18, fiind reţinut. Tribunalul Bacău a decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar. După decizia instanţei, Ionel Arsene, preşedinte al CJ Neamţ şi al organizaţiei PSD Neamţ, a scris pe Facebook că îşi va continua mandatul de la Consiliul Judeţean şi are încredere că magistraţii vor judeca cu celeritate cazul său.
Legat de cazul lui Arsene, deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a spus, în CExN al PSD, la începutul săptămânii, că ştie că se pun la cale acţiuni de „mazilire” a sa, el reproşându-le lui Mihai Tudose şi Marcel Ciolacu faptul că susţin „statul paralel”.
„A spus în CExN că ştie că se încearcă astfel de acţiuni din partea susţinătorilor statului paralel. Şi după două zile s-a şi întâmplat (a fost reţinut, n.r.). A făcut aceste acuzaţii privind mazilirea lui şi le-a reproşat lui Tudose şi Ciolacu, celor doi susţinători au statului paralel”, a spus Rădulescu.
Ionel Arsene, mesaj după ce a fost lăsat liber: Nu renunţ la mandatul de preşedinte al CJ Neamţ
Ionel Arsene, preşedinte al CJ Neamţ şi al organizaţiei PSD Neamţ, scrie pe Facebook că îşi va continua mandatul de la Consiliul Judeţean şi are încredere că magistraţii vor judeca cu celeritate cazul său. Arsene a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenţă.
"Au fost multe speculaţii, multe interpretări care s-au făcut cu privire la dosarul de care sunt vizat. Nu voi sta acum să le demontez, ci voi lăsa justiţia să arate adevărul. Am încredere în conduita magistraţilor, am încredere în capacitatea lor de a judeca cu celeritate acest caz. Nu voi face comentarii cu privire la dosar. Voi demonstra în instanţă datele cu privire la nevinovăţia mea. Vă asigur ca sunt demn de toată afecţiunea şi încrederea pe care mi-aţi arătat-o în aceste zile! Sunt absolut conştient de cât de grea este această situaţie şi nu voi încerca nicio secundă să disimulez sau să minimalizez momentul dar vă asigur pe toţi că vom merge mai departe, mai fermi şi mai hotăraţi! Nu voi lasa ca cele întâmplate să-mi afecteze activitatea şi voi munci în continuare cu acelaşi drag pentru Neamţ şi pentru România!", scrie Ionel Arsene, pe pagina de Facebook.
Arsene spune că îşi va continua mandatul la Consiliul Judeţean.
"Celor care sperau că prin această acţiune a procuraturii nu îmi voi continua activitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ le transmit că nu voi renunţa la exercitarea mandatului pe care nemţenii mi l-au încredinţat. Avem treabă în perioada următoare, avem proiecte de implementat", mai transmite Arsene.
Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, a fost reţinut, joi, de DNA Bacău, fiind acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în 2013, fostul deputat ar fi primit 100.000 de euro pentru îşi folosi presupusa influenţă asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate.
Persoana care i-ar fi dat suma este martor în dosar, motivul fiind intervenţia la conducerea ANI, "în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală", potrivit DNA.
"Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari", explică procurorii.
Liderul PSD Neamţ a fost unul dintre cei care au solicitat, de urgenţă, convocarea Comitetului Executiv al PSD, şedinţa în care s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Mihai Tudose. Ulterior, miercuri, după desemnarea Vioricăi Dăncilă de către preşedintele României, Arsene spunea că se simte mândru să facă parte "din partidul care dă României prima femeie prim-ministru", felicitând-o pe aceasta.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Formularul 600: Cine trebuie să-l depună şi cum se calculează baza de impozitare. Ce spun experţii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate