- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul cărnii de miel va creşte în acest an, susţin crescătorii de ovine
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, a declarat miercuri că preţul cărnii de miel va creşte anul acesta, dar scumpirea va fi nesemnificativă pentru consumatori.
Preţul cărnii de miel va creşte în acest an, susţin crescătorii de ovine (Imagine: Balasz Attila/Mediafax foto)
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu, Marcel Andrei, carnea de miel se va scumpi anul acesta, însă creşterea nu va afecta foarte mult consumatorii.
"La condiţiile care au fost iarna aceasta, la costurile pe care le-am avut, preţul în greutate, la viu, ar trebui să pornească de la 15 lei, iar la carcasă de la 25 lei. Anul trecut, preţul a fost de 22-23 lei, aşadar creşterea este nesemnificativă pentru buzunarul consumatorului", a spus Marcel Andrei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Acesta a adăugat că numărul cumpărătorilor a scăzut de la an la an din cauza reducerii puterii de cumpărare şi că se aşteaptă ca şi anul acesta cererea să fie redusă.
"Numărul consumatorilor scade de la an la an şi numărul de miei care se vând pe piaţa internă e tot mai mic. Se vede puterea de cumpărare. Anul trecut, faţă de 2010, numărul de miei care s-au vândut pe piaţă internă a fost redus cu 15-20 la sută. Puterea de cumpărare a românilor, pe care o simţim şi la brânză şi la alte produse, scade şi ne aşteptăm ca numărul de consumatori să scadă", a afirmat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Sibiu.
Potrivit acestuia, crescătorii mari se concentrează mai mult pe export decât pe piaţa internă.
"Nu ne putem permite să sacrificăm mielul şi să venim cu el în piaţă, pentru că deja a doua zi, dacă nu se cumpără, îşi schimbă aspectul şi nimeni nu riscă. De obicei, cei care sacrifică miei pentru Paşte sunt crescătorii cu efective mici de oi. Crescătorii cu efective mari vând, în viu, la export", a spus Marcel Andrei.
Acesta a declarat că numărul mieilor care vor fi sacrificaţi de Paşti va fi în funcţie de cererea pieţei, pentru că au fost ani în care crescătorii au rămas cu carnea nevândută.
Potrivit datelor oferite de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, efectivul de ovine a judeţului Sibiu este de aproximativ 510.000 de oi, crescute în peste 8.800 de exploataţii individuale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:01
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Prima unitate a Legiunii Ucrainene instruită în Polonia a fost desemnată în Ucraina / Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
ieri, 22:50
Italia va prelungi livrările de război către Ucraina până la sfârşitul lui 2025