- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul pâinii va continua să crească
Preţul pâinii va continua să crească, producătorii care nu au majorat preţurile urmând să aplice scumpiri, a declarat, miercuri, preşedintele patronatului din domeniul morăritului şi panificaţiei Rompan, Aurel Popescu.
Preţul pâinii va continua să crească
"Producătorii care nu au scumpit până în prezent vor mări preţurile până la finele anului. Pe de altă parte, în intervalul 1 decembrie - 20 ianuarie nu estimăm că vor avea loc scumpiri. (...) Pornim cu stângul în 2008, cu un grâu foarte scump, care ne va obliga să avem preţuri la pâine la cote foarte înalte, ceea ce va determina o scădere a vânzărilor", a spus Popescu la conferinţa de prezentare a Târgului Internaţional de Panificaţie Europain, care se va desfăşura anul viitor la Paris.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Producătorii au anunţat încă de la finele acestei veri scumpiri la pâine şi produse de panificaţie, din cauza costurilor ridicate cu materia primă şi cu utilităţile. Grâul s-a scumpit în acest an pe piaţa locală, din cauza unei recolte slabe, afectate de secetă, iar majorări ale preţului la grâu au fost înregistrate şi pe piaţa europeană şi mondială.
Recolta din acest an este de circa trei milioane de tone de grâu, comparativ cu 5,2 milioane de tone în 2006.
Popescu a mai spus că reprezentanţii producătorilor poartă negocieri cu Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru introducerea unei taxe forfetare, care să înlocuiască impozitul de profit în cazul producătorilor din panificaţie.
Această măsură ar reduce cota deţinută de piaţa neagră, în prezent de circa 40%, potrivit lui Popescu.
Cota forfetară permite deducerea din venitul impozabil a unei cote de cheltuieli, pentru care nu sunt necesare documente justificative.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46