- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.03.2020, 16:37)
- Teona Tomoiaga
Preţurile apartamentelor au crescut cu 1,6% la nivel naţional. Cel mai costisitor oraş din România
- În februarie, preţurile apartamentelor noi şi vechi s-au majorat, la nivel naţional, cu 1,6%.
- Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când un apartament putea fi cumpărat şi cu 1.233 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu peste 10% mai mare.
- În Bucureşti, pe parcursul lui februarie, preţul apartamentelor disponibile spre vânzare a scăzut, per ansamblu, cu 0,3%. Acestea costă acum, în medie, 1.444 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1.449 de euro pe metru pătrat luna trecută.
Urmărește
2307 afișări
Preţurile apartamentelor au crescut cu 1,6% la nivel naţional. Cel mai costisitor oraş din România
Preţurile apartamentelor au crescut în februarie cu 1,6% la nivel naţional. Cele mai mari creşteri sunt înregistrate în Cluj-Napoca, în timp ce, în Capitală, un metru pătrat util costă în medie 1.444 de euro, potrivit imobiliare.ro.
În februarie, preţurile apartamentelor noi şi vechi s-au majorat, la nivel naţional, cu 1,6%.
Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie cerută în ţară pe apartament a ajuns la 1.367 de euro pe metru pătrat util la finele lui februarie, faţă de 1.346 de euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când un apartament putea fi cumpărat şi cu 1.233 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu peste 10% mai mare.
În ciuda tendinţei general ascendente de luna trecută, patru dintre cele şase mari centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, inclusiv Capitala, au consemnat scăderi de preţ – iar acestea au fost susţinute exclusiv de segmentul rezidenţial nou.
În Bucureşti, pe parcursul lui februarie, preţul apartamentelor disponibile spre vânzare a scăzut, per ansamblu, cu 0,3%. Acestea costă acum, în medie, 1.444 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1.449 de euro pe metru pătrat luna trecută.
Comparativ cu perioada similară din 2019, când o locuinţă la bloc costa, în medie, 1.322 de euro pe metru pătrat, nivelul actual de preţ este cu 9,2% mai mare.
În februarie 2020, preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au urcat cu 0,4%, de la 1.368 la 1.373 de euro pe metru pătrat. Pentru cele nou-construite, pe de altă parte, preţurile au scăzut cu 0,1%, de la 1.505 la 1.503 euro pe metru pătrat.
În Braşov, preţurile apartamentelor au scăzut o cu 2,4% luna trecută, de la 1.190 la 1.162 de euro pe metru pătrat util.
În acest context, pretenţiile actuale ale proprietarilor sunt cu 4,4% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, când ajungeau la o medie de 1.113 euro pe metru pătrat. Locuinţele din blocurile vechi, pe de altă parte, s-au apreciat cu 0,9%, de la 1.165 la 1.176 de euro pe metru pătrat.
Spre deosebire de Capitală, în Cluj aşteptările proprietarilor de apartamente s-au majorat cu 3,2% luna trecută, ajungând la o medie de 1.780 de euro pe metru pătrat util.
Valoarea actuală este cu 13,3% mai mare decât cea valabilă în perioada similară a anului trecut, respectiv 1.571 de euro pe metru pătrat, aceasta fiind cea mai mare diferenţă anuală de preţ dintre cele şase centre regionale monitorizate.
În Cluj-Napoca, majorări de preţ au fost consemnate pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele vechi s-au apreciat cu 2,7% (de la 1.736 la 1.783 de euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 3,5% (de la 1.719 la 1.779 de euro pe metru pătrat).
În Constanţa, apartamentele scoase la vânzare în a doua lună a anului au consemnat, per ansamblu, o scădere de 0,2%, de la 1.232 la 1.230 de euro pe metru pătrat util.
Nivelul actual de preţ este cu 9,2% mai mare decât cel consemnat în urmă cu un an, când pretenţiile vânzătorilor ajungeau la 1.126 de euro pe metru pătrat.
În februarie 2020, preţurile au evoluat diferit pe cele două segmente de piaţă analizate: apartamentele vechi s-au scumpit cu 1% (de la 1.223 la 1.235 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite s-au ieftinit cu 2,6% (de la 1.252 la 1.220 de euro pe metru pătrat).
În Iaşi s-a înregistrat un minus al preţului pentru apartamente de 0,4% în luna februarie, de la 1.057 la 1.053 de euro pe metru pătrat.
Comparativ cu perioada similară din 2018, când valoarea medie de listare a unui apartament era de 1.020 de euro pe metru pătrat, nivelul actual de preţ este cu 3,2% mai mare.
Luna trecută, locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,8%, de la 1.057 la 1.076 de euro pe metru pătrat. Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc o scădere de 1,5%, de la 1.056 la 1.040 de euro pe metru pătrat.
Capitala Banatului este, alături de Cluj-Napoca, al doilea mare centru regional în care suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat în februarie faţă de ianuarie.
În cazul de faţă, creşterea a fost mai redusă, de 1,3%, de la 1.276 la 1.292 de euro pe metru pătrat util. În acest context, nivelul actual de preţ este cu 5% mai mare decât cel valabil în urmă cu un an, respectiv 1.230 de euro pe metru pătrat.
Pe piaţa timişoreană, scumpiri au fost consemnate luna trecută atât pe segmentul apartamentelor vechi (un plus de 1,1%, de la 1.281 la 1.295 de euro pe metru pătrat), cât şi pe cel al locuinţelor noi (un avans de 1,8%, de la 1.258 la 1.281 de euro pe metru pătrat).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Un profesor din Maramureş este acuzat că a lovit la ore un elev de clasa a 8-a / Poliţiştii i-au făcut dosar penal
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe