- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.03.2020, 16:37)
- Teona Tomoiaga
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţurile apartamentelor au crescut cu 1,6% la nivel naţional. Cel mai costisitor oraş din România
- În februarie, preţurile apartamentelor noi şi vechi s-au majorat, la nivel naţional, cu 1,6%.
- Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când un apartament putea fi cumpărat şi cu 1.233 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu peste 10% mai mare.
- În Bucureşti, pe parcursul lui februarie, preţul apartamentelor disponibile spre vânzare a scăzut, per ansamblu, cu 0,3%. Acestea costă acum, în medie, 1.444 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1.449 de euro pe metru pătrat luna trecută.
Urmărește
2307 afișări
Preţurile apartamentelor au crescut cu 1,6% la nivel naţional. Cel mai costisitor oraş din România
Preţurile apartamentelor au crescut în februarie cu 1,6% la nivel naţional. Cele mai mari creşteri sunt înregistrate în Cluj-Napoca, în timp ce, în Capitală, un metru pătrat util costă în medie 1.444 de euro, potrivit imobiliare.ro.
În februarie, preţurile apartamentelor noi şi vechi s-au majorat, la nivel naţional, cu 1,6%.
Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie cerută în ţară pe apartament a ajuns la 1.367 de euro pe metru pătrat util la finele lui februarie, faţă de 1.346 de euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când un apartament putea fi cumpărat şi cu 1.233 de euro pe metru pătrat, valoarea actuală este cu peste 10% mai mare.
În ciuda tendinţei general ascendente de luna trecută, patru dintre cele şase mari centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro, inclusiv Capitala, au consemnat scăderi de preţ – iar acestea au fost susţinute exclusiv de segmentul rezidenţial nou.
În Bucureşti, pe parcursul lui februarie, preţul apartamentelor disponibile spre vânzare a scăzut, per ansamblu, cu 0,3%. Acestea costă acum, în medie, 1.444 de euro pe metru pătrat util, faţă de 1.449 de euro pe metru pătrat luna trecută.
Comparativ cu perioada similară din 2019, când o locuinţă la bloc costa, în medie, 1.322 de euro pe metru pătrat, nivelul actual de preţ este cu 9,2% mai mare.
În februarie 2020, preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au urcat cu 0,4%, de la 1.368 la 1.373 de euro pe metru pătrat. Pentru cele nou-construite, pe de altă parte, preţurile au scăzut cu 0,1%, de la 1.505 la 1.503 euro pe metru pătrat.
În Braşov, preţurile apartamentelor au scăzut o cu 2,4% luna trecută, de la 1.190 la 1.162 de euro pe metru pătrat util.
În acest context, pretenţiile actuale ale proprietarilor sunt cu 4,4% mai mari decât în perioada similară a anului trecut, când ajungeau la o medie de 1.113 euro pe metru pătrat. Locuinţele din blocurile vechi, pe de altă parte, s-au apreciat cu 0,9%, de la 1.165 la 1.176 de euro pe metru pătrat.
Spre deosebire de Capitală, în Cluj aşteptările proprietarilor de apartamente s-au majorat cu 3,2% luna trecută, ajungând la o medie de 1.780 de euro pe metru pătrat util.
Valoarea actuală este cu 13,3% mai mare decât cea valabilă în perioada similară a anului trecut, respectiv 1.571 de euro pe metru pătrat, aceasta fiind cea mai mare diferenţă anuală de preţ dintre cele şase centre regionale monitorizate.
În Cluj-Napoca, majorări de preţ au fost consemnate pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele vechi s-au apreciat cu 2,7% (de la 1.736 la 1.783 de euro pe metru pătrat), iar cele noi cu 3,5% (de la 1.719 la 1.779 de euro pe metru pătrat).
În Constanţa, apartamentele scoase la vânzare în a doua lună a anului au consemnat, per ansamblu, o scădere de 0,2%, de la 1.232 la 1.230 de euro pe metru pătrat util.
Nivelul actual de preţ este cu 9,2% mai mare decât cel consemnat în urmă cu un an, când pretenţiile vânzătorilor ajungeau la 1.126 de euro pe metru pătrat.
În februarie 2020, preţurile au evoluat diferit pe cele două segmente de piaţă analizate: apartamentele vechi s-au scumpit cu 1% (de la 1.223 la 1.235 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite s-au ieftinit cu 2,6% (de la 1.252 la 1.220 de euro pe metru pătrat).
În Iaşi s-a înregistrat un minus al preţului pentru apartamente de 0,4% în luna februarie, de la 1.057 la 1.053 de euro pe metru pătrat.
Comparativ cu perioada similară din 2018, când valoarea medie de listare a unui apartament era de 1.020 de euro pe metru pătrat, nivelul actual de preţ este cu 3,2% mai mare.
Luna trecută, locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,8%, de la 1.057 la 1.076 de euro pe metru pătrat. Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc o scădere de 1,5%, de la 1.056 la 1.040 de euro pe metru pătrat.
Capitala Banatului este, alături de Cluj-Napoca, al doilea mare centru regional în care suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat în februarie faţă de ianuarie.
În cazul de faţă, creşterea a fost mai redusă, de 1,3%, de la 1.276 la 1.292 de euro pe metru pătrat util. În acest context, nivelul actual de preţ este cu 5% mai mare decât cel valabil în urmă cu un an, respectiv 1.230 de euro pe metru pătrat.
Pe piaţa timişoreană, scumpiri au fost consemnate luna trecută atât pe segmentul apartamentelor vechi (un plus de 1,1%, de la 1.281 la 1.295 de euro pe metru pătrat), cât şi pe cel al locuinţelor noi (un avans de 1,8%, de la 1.258 la 1.281 de euro pe metru pătrat).
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Un profesor din Maramureş este acuzat că a lovit la ore un elev de clasa a 8-a / Poliţiştii i-au făcut dosar penal
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe