- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.06.2017, 15:11)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţurile la utilităţi pot fi negociate. Autoritatea de Reglementare anunţă condiţiile pe care le putem folosi în avantajul nostru, înainte de semnarea unui contract
Consumatorii trebuie să fie atenţi în primul rând la preţ, dar şi la condiţiile contractuale, în ce situaţii pot fi deconectaţi, înainte de a semna un contract negociat cu furnizorii de utilităţi, a declarat, marţi, Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, la întrebarea adresată de MEDIAFAX.
Urmărește
564 afișări
Preţurile la utilităţi pot fi negociate. Autoritatea de Reglementare anunţă condiţiile pe care le putem folosi în avantajul nostru, înainte de semnarea unui contract
Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a spus că este mai avantajos pentru consumatori să negocieze contractul cu furnizorii care oferă mai multe servicii la pachet, pentru a obţine preţuri mai bune la energie electrică şi gaze naturale.
"Eu, de exemplu, la mine acasă am acelaşi furnizor şi de energie, şi de gaze. Oferta pe energie electrică este negociată şi este mult mai mică decât oferta furnizorului de ultimă instanţă din zona în care locuiesc. Plus că este mult mai simplu, pentru că am relaţie cu o singură firmă de furnizare, şi de gaze, şi de energie", a precizat Niculae Havrileţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Acesta a spus că, de la 1 iulie, va creşte preţul doar pentru consumatorii casnici care sunt alimentaţi de furnizorii de ultimă instanţă, adică cei tradiţionali: Enel, E.ON, CEZ şi Electrica, în funcţie de zona în care locuiesc.
În schimb, pentru consumatorii care au încheiat contracte cu furnizorii pe piaţa liberă, preţul nu creşte, ci rămâne cel din contractul aflat în vigoare.
Havrileţ a arătat că furnizorii care oferă energie în regim de ultimă instanţă au cel mai mare preţ de pe piaţă deoarece aceştia trebuie să poată oferi energie în orice moment, chiar şi consumatorilor care rămân fără furnizor.
"Dar, dacă vă uitaţi în comparatorul de preţuri, în toate zonele unde sunt furnizori de ultimă instanţă, sunt 14-15 oferte la preţuri mai mici decât cele ale furnizorilor de ultimă instanţă. Furnizorul de ultimă instanţă este pragul cel mai scump, de acolo se negociază la preţuri mai mici. Inclusiv furnizorii de ultimă instanţă au oferte cu preţuri mai mici pe piaţa concurenţială. Preţul cerut de Enel, spre exemplu, pe contracte negociate, este sub valoarea de referinţă. Aceasta este o valoare de referinţă pentru că este pentru furnizarea de ultimă instanţă, care nu se negociază", a spus Havrileţ.
Citeşte şi: ONG: Petiţie pentru ca abuzul în serviciul să fie un leu. Peste 20.000 de semnături au fost strânse
Citeşte şi: Cod PORTOCALIU şi cod galben de CANICULĂ: Temperaturile ajung şi la 40 de grade Celsius. Harta zonelor afectate
Citeşte şi: Şase procurori cer să plece din DNA. Unul dintre ei este şeful Secţiei de infracţiuni cu fonduri europene
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe