- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.11.2014, 12:14)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pricopie: Ministerul Educaţiei lucrează la un document care să precizeze în ce condiţii se fac licitaţiile la manuale
Ministerul Educaţiei lucrează la un document, poate o lege a manualelor, în care să se precizeze în ce condiţii se fac licitaţiile, şi până nu vor fi revăzute aceste reguli, nu va mai fi dat drumul la nicio licitaţie, a declarat luni ministrul Remus Pricopie.
Urmărește
187 afișări
Pricopie: Ministerul Educaţiei lucrează la un document care să precizeze în ce condiţii se fac licitaţiile la manuale (Imagine: Balsz Attila/Mediafax Foto)
Ministrul Remus Pricopie a spus, la lansarea unui studiu privind Educaţia, făcut de UNICEF, că toţi elevii au manuale şi că de luni începe distribuţia manualelor noi.
Pricopie a precizat că sunt în continuare probleme cu manualul de limbă română pentru clasa I, pentru că acesta este în continuare subiectul unor contestaţii. Ministrul a adăugat că MEN poate ataca în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor sau o poate pune în aplicare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
"Avem în faţă 10 ani şcolari pentru care avem nevoie de manuale noi. Dacă o ţinem în acest ritm, nu vom reuşi să atingem acest obiectiv într-un timp decent. În minister se lucrează la un document, poate o lege a manualelor, în care să se precizeze în ce condiţii se fac licitaţiile pentru manuale, pentru că sistemul actual nu este viabil", a declarat Remus Pricopie.
Ministrul Educaţiei a precizat că, în prezent, licitaţiile durează trei-patru ani "şi, dacă mai stăm doi ani în contestaţii, atunci nu ne mai atingem obiectivul".
Pricopie a subliniat că nu va mai fi începută nicio licitaţie până când regulile nu vor fi schimbate.
"Nu dau drumul la licitaţia pentru manualele de clasa a III-a până când nu revedem regulile", a spus Remus Pricopie.
Ministrul Educaţiei declara recent că intenţionează ca de anul viitor să introducă manuale digitale şi la clasele a III-a şi a IV-a, iar profesorii să fie incluşi în programe de perfecţionare, pentru a şti cum să utilizeze aceste manuale.
Citeşte şi:
Pricopie: Intenţionez ca de anul viitor să fie introduse manuale digitale şi pentru clasele III-IV
Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri.
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis, la 10 septembrie, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse în cadrul licitaţiei pentru realizarea manualelor şcolare, după ce trei contestaţii au fost admise, şase admise în parte şi două respinse.
În 20 octombrie, Ministerul Educaţiei a anunţat că manualele digitale pentru clasele I şi a II-a, publicate pe platforma www.manuale.edu.ro, pot fi descărcate gratuit.
Cele două variante ale noilor manuale pentru clasele I şi a II-a (print şi digital) funcţionează în paralel. Valabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora, preciza Ministerul Educaţiei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe