Prima fertilizare in vitro la Clinica de Reproducere Umană Sângeorgiu de Mureş, săptămâna viitoare

Prima fertilizare in vitro la Clinica de Reproducere Umană de la Sângeorgiu de Mureş va avea loc săptămâna viitoare, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, medicul George Ştefan Vasilescu, directorul medical al clinicii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
921 afișări

Medicul George Ştefan Vasilescu a declarat că recent s-a obţinut acreditarea Clinicii de Reproducere Umană de la Sângeorgiu de Mureş, iar prima fertilizare in vitro va avea loc săptămâna viitoare.

"Încercarea de a înfiinţa o clinică de reproducere umană în acest teritoriu datează de patru ani, pentru a veni în sprijinul cuplurilor infertile care au nevoie de o astfel de intervenţie. (...) Săptămâna viitoare va avea loc prima fertilizare in vitro în această clinică şi sperăm ca în nouă luni să vă oferim date concrete despre naşterea primului copil la care ne-am adus şi noi contribuţia. Este vorba de o pacientă de 38 de ani, care îşi doreşte un copil de şapte ani. Pentru noi va fi prima prioritate, pentru că este prima pacientă", a declarat Vasilescu.

Potrivit acestuia, Clinica de Reproducere Umană de la Sângeorgiu de Mureş este utilată cu cele mai moderne echipamente existente în momentul de faţă la nivel european şi mondial.

"Avem cel mai modern laborator de fertilizare nu numai din zonă, ci din România, datorită echipamentelor de ultimă oră aduse, toate noi şi achiziţionate de la firme de renume care în acest moment le-au etalat ca fiind de ultimă descoperire. Laboratorul de fertilizare in vitro beneficiază de o metodă nu neapărat nouă, dar foarte performantă - şi anume injecţia intracitoplasmatică de spermă, pentru cuplurile care suferă din cauza unei infertilităţi masculine care din păcate în acest moment este în continuă creştere. Această metodă oferă posibilitatea de a deveni părinţi în urma unei tehnici speciale de selectare a spermatozoizilor care sunt normali şi injectarea sub microscop electronic de mare fineţe în interiorul unui ovul. Astfel se creează embrioni care ulterior vor fi transferaţi în uterul mamelor, oferindu-le pe această cale posibilitatea de a rămâne însărcinate", a spus el.

Medicul a adăugat că pacienţii din zonă nevoiţi înainte să apeleze la clinici din străinătate sau din Bucureşti vor putea veni la Clinica de la Sângeorgiu de Mureş, situată în imediata apropiere a municipiului Târgu Mureş.

"În acest moment avem pacienţi din Moldova, din Bucureşti şi vom avea pacienţi chiar şi din Polonia şi ţările vestice unde costurile pentru această procedură sunt de cinci - şase ori mai mari. Programul naţional e o gură de oxigen pentru pacienţii care se confruntă cu probleme financiare, statul a luat această decizie în urma mai multor cereri din partea mai multor clinici. Va răspunde doar pentru 800 de cupluri anul acesta, dar sperăm să crească începând de anul viitor", a spus Vasilescu .

Centrul de fertilizare in vitro unic în Mureş şi în regiune a fost deschis, în martie, la Sângeorgiu de Mureş, investiţia ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de reprezentanţii Centrului de fertilizare in vitro de la Sângeorgiu de Mureş, unitatea medicală dispune de o echipă bine pregătită şi de aparatură şi metode ultramoderne, iar succesul intervenţiei este garantat de tratamentul individualizat pentru fiecare pacient.

"Specialiştii Centrului au învăţat tehnicile cele mai perfomante în SUA şi Ungaria. Centrul de Fertilizare Mureş (CFM) este unul dintre puţinele centre din ţară unde intervenţiile reproducerii asistate nu se practică în timp de muncă parţial, ci din contră, colegii au ca obiect unic de muncă acest tip de intervenţii", se arăta în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici