- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (28.06.2011, 19:26)
- Elvira Gheorghita , Elvira Gheorghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima policlinică socială pentru persoane neasigurate şi fără adăpost, deschisă în Capitală
Reţeaua privată de sănătate "Regina Maria" şi Primăria Capitalei au deschis, marţi, prima policlinică socială gratuită adresată persoanelor defavorizate şi celor neasigurate, aceştia beneficind de servicii medicale, de asistenţă socială şi psihologică.
Urmărește
2023 afișări
Prima policlinică socială pentru persoane neasigurate şi fără adăpost, deschisă în Capitală (Imagine: Cristina Nichitus/Publimedia)
"Acest aşezământ social medical este dedicat celor care nu au asigurare de sănătate, fie că sunt oamenii străzii, fie că sunt oameni fără posibilităţi, care nu se pot adresa policlinicilor particulare. Proiectul este realizat în colaborare cu Fundaţia Regina Maria, prin amabilitatea şi prietenia domnului Wargha Enayati, fondatorul Centrului Medical Unirea. Noi ne-am dorit întotdeauna să avem un astfel de loc în care să putem acorda asistenţa medicală de calitate oamenilor săraci. Acesta este un început, dar nu ne vom opri aici şi vom încerca să mai facem încă două sau trei policlinici sociale, pentru că este mare nevoie de aşa ceva", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, prezent la inaugurare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El a mai spus că Primaria Capitalei va susţine întotdeauna astfel de proiecte, în care obiectivul este ajutorul celor care au mare nevoie de servicii medicale. "Este o iniţiativă care merită tot respectul meu şi, sper, un model de urmat pentru cei care pot face astfel de gesturi sociale", a adăugat Oprescu.
În cadrul policlinicii, pe lângă servicii de asistenţă socială şi psihologică specifice, vor fi oferite gratuit consultaţii de medicină internă, cardiologie, mică chirurgie, ecografie, laborator, ORL, stomatologie, dermatologie, oftalmologie, de către medici voluntari din cadrul clinicilor "Regina Maria" - reţeaua privată de sănătate. Policlinica funcţionează de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00.
Medicii care vor acorda consultaţii, în regim de voluntariat, provin din reţeaua privată "Regina Maria".
"Primaria Municipiului Bucureşti a oferit gratuit spaţiul pentru policlinica socială şi va suporta cheltuielile cu utilităţile, asigurând totodată un număr de asistenţi sociali", a precizat directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Cosmina Simiean.
La rândul lui, directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Marius Savu, a spus că prezenţa policlinicii în imediata apropiere a Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" reprezintă un beneficiu atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi.
"Cele mai frecvente suferinţe ale oamenilor fără adăpost sunt cele de patologie infecţioasă. Hepatita,TBC, HIV/SIDA sunt doar câteva dintre cele mai frecvente posibile boli la această categorie de oameni. Orice posibil caz nou depistat va fi trimis la Spitalul «Victor Babeş», unde va fi luat în evidenţă şi va primi tratamentul adecvat", a mai spus Marius Savu.
În Bucureşti există declarate peste 2.400 de persoane fără adăpost, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiază de asigurări medicale.
"O policlinică creată special pentru a veni în ajutorul persoanelor defavorizate social este visul meu şi al soţiei mele de foarte multă vreme. Credinţa Bahá'í şi, în mod special, modelul M.S. Regina Maria a României, reprezintă motivul pentru care am luptat pentru această cauză. Nu am fost însă singuri. Ne-au ajutat mulţi parteneri, cărora le datorez enorm. Este vorba de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti dar şi voluntari persoane fizice, medici şi cadre medicale. Implicarea într-o cauză prin care îi ajutăm pe cei mai puţin norocoşi decât noi trebuie privită ca lucrul cel mai important pe care îl putem face în viaţa noastră, pentru că ajutorul pe care îl oferim altor persoane ne va aduce, în final, cea mai mare mulţumire sufletească", a declarat Wargha Enayati, cofondator al Fundaţiei "Regina Maria".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe