- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima sesiune a tezelor cu subiect unic începe marţi
Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a încep, marţi, prima sesiune a tezelor cu subiect unic cu proba la Limba şi literatura maternă, la care sunt aşteptaţi peste 23.000 de elevi de origine sârbă, maghiară, slovacă, germană şi cehă.
Prima sesiune a tezelor cu subiect unic începe marţi
Calendarul tezelor cu subiect unic pentru semestrul I al anului şcolar 2008-2009 include şi probele la Limba şi literatura română pe 3 decembrie, Matematică pe 11 decembrie şi Istorie sau Geografie pe 16 decembrie, cea din urmă fiind susţinută doar de elevii claselor a VIII-a, potrivit unui comunicat de miercuri al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).
Aproximativ 431.000 de elevi, dintre care 218.000 de clasa a VII-a, respectiv 213.000 de clasa a VIII-a, sunt aşteptaţi să participe la prima sesiune a tezelor cu subiect unic
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Centrul Naţional pentru Curriculum şi Învăţământ Preuniversitar a deschis şi 1.064 de centre de comunicare, care vor prelua şi distribui, în 8.302 şcoli, variantele de subiecte extrase la nivelul MECT de Comisia Naţională special desemnată în acest sens, precizează sursa citată.
Metodologie de organizare şi desfăşurare a tezelor cu subiect unic s-a schimbat faţă de anul trecut, în sensul că elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, şi nu pe unitate şcolară. Totodată, lucrările vor fi corectate de doi profesori: un profesor de specialitate care a predat la clasă şi va corecta lucrările în şcoală şi un evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii şcolare în care s-a dat teza.
Evaluarea se va face în fiecare şcoală în maxim trei zile din ziua în care s-a susţinut proba şi în patru zile la centrele de evaluare.
Ministerul Educaţiei atenţionează că profesorii care comit infracţiuni legate de modul de organizare şi desfăşurare a tezelor (furnizarea soluţiilor problemei, înlocuiri de lucrări, falsificări de lucrări), care permit sau favorizează fraudarea probei sau care demonstrează neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor vor fi sancţionaţi conform legii.
Perioada specială a tezelor din semestrul I va începe pe 10 februarie 2009 şi se va termina nouă zile mai târziu.
Admiterea la liceu sau la şcoli de arte şi meserii se face pe baza mediei generale obţinută la tezele cu subiect unic (cu pondere de 50 la sută) şi pe baza mediei generale de absolvire a claselor V-VIII.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO