- Home
- Social
- (28.06.2024, 14:58)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima ţară care va taxa flatulenţele animalelor. Impozit de zeci de euro pentru emisiile de gaze cu efect de seră
- Una dintre principalele surse de emisii de metan provine de la flatulenţa animalelor.
- Fermierii danezi vor fi impozitaţi cu 300 de coroane (aproximativ 40 de euro) pe tonă de echivalent dioxid de carbon.
- Măsura se va aplica începând din 2030.
Urmărește
3860 afișări
Începând cu anul 2030, Danemarca va impozita crescătorii de animale pentru gazele cu efect de seră emise de vacile, oile şi de porcii lor.
Va fi prima ţară din lume care va impozita „flatulenţele” animalelor, în încercarea disperată de a reduce o sursă majoră de emisii de metan, unul dintre gazele care contribuie cel mai mult la încălzirea globală.
Scopul pe termen scurt şi mediu este de a reduce emisiile daneze de gaze cu efect de seră cu 70% faţă de nivelurile din 1990 până în 2030, a declarat ministrul Finanţelor, Jeppe Bruus, cel în mandatul căruia a fost impusă taxa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Taxa creşte până în 2035
Începând din 2030, fermierii danezi vor fi impozitaţi cu 300 de coroane (aproximativ 40 de euro) pe tonă de echivalent dioxid de carbon.
Taxa va creşte la 750 de coroane (în jur de 100 de euro) până în 2035. Cu toate acestea, datorită unei deduceri fiscale de 60%, costul real pe tonă va începe de la 120 de coroane (16 euro) şi va creşte până la 300 de coroane până în 2035.
Nivelurile de metan, emise din surse precum gropile de gunoi, sistemele de petrol şi gaze naturale şi animale, au crescut deosebit de rapid din 2020.
Cât emit vacile
Activitatea de creştere a animalelor reprezintă aproximativ 32% din emisiile de metan cauzate de om, spune Programul de mediu al Naţiunilor Unite.
O vacă daneză produce 6 tone metrice de echivalent CO2 pe an. Potrivit Statistic Denmark, la 30 iunie 2022, în ţara scandinavă erau 1.484.377 de vaci.
„Vom face un pas mare către neutralitatea climatică în 2045”, a spus ministrul Bruus, adăugând că Danemarca „va fi prima ţară din lume care va introduce o taxă reală pe CO2 în agricultură”.
Oficialul speră că şi alte ţări vor urma exemplul Danemarcei.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe