Primar Buftea: Căutăm soluţii legale ca CJ sau CL să preia integral spitalul, să evităm desfiinţarea
Primarul oraşului Buftea, Ion Stoica, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se încearcă găsirea de soluţii legale pentru preluarea totală a spitalului din localitate de către Consiliul Judeţean sau Consiliul Local şi pentru evitarea desfinţării unităţii sanitare, singura din zona Bucureşti - Târgovişte.
Ion Stoica a precizat, luni, că speră să existe soluţii pentru a salva această unitate, care se află pe lista Ministerului Sănătăţii, pentru a fi desfiinţat, deşi este dotat şi a avut rezultate bune în 2010.
"Nu există motive pentru a-l desfiinţa, deoarece anul trecut spitalul a avut rezultate foarte bune, avem medici foarte buni, aparatură foarte performantă. Este singurul spital din zona Bucureşti - Târgovişte, deserveşte şi localităţile din jur. Numai Buftea are 22.000 de locuitori", a susţinut primarul.
Acesta a spus că se caută soluţii pentru preluarea în totalitate de către Consiliul Judeţean (până în prezent serviciile către populaţie fiind suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) sau de Consiliul Local.
Ion Stoica a adăugat că împreună cu politicienii din colegiu încearcă să îi liniştească pe oamenii din localitate care sunt foarte nemulţumiţi de decizia MS.
"La acest spital de la 1 aprilie, de când a fost oficial desfiinţat, s-a interzis contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în timp ce un spital privat din Bucureşti, la care merg, are contract cu Casa", a spus primarul.
El a adăugat că spitalul avea şi maternitate, toţi nou-născuţii fiind externaţi, cu excepţia unuia care a fost mutat la un spital din Capitală.
Mai multe cadre medicale şi localnici din Buftea protestează, luni, faţă de decizia de desfiinţare spitalului din oraş, care este pe lista celor care vor fi transformate în cămine de bătrâni.
Oamenii spun că acesta era singurul spital din localitate şi că nu sunt de acord să meargă până la Bucureşti pentru un tratament.
Pe de altă parte, cadrele medicale susţin că în zonă este o stare de incertitudine şi că încă vin pacienţi la spital, unii pentru scoaterea unor fire după o operaţie, alţii pentru tratamente.
Cadrele medicale susţin că în loc să se decidă desfiinţarea spitalului, era mai bine dacă se aduceau îmbunătăţii unităţii sanitare.
Protestatarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că nu ştiu care va fi viitorul lor, în condiţiile în care nu sunt siguri că vor avea locuri la alte spitale.
Conducerea spitalului a primit o adresă, vineri, de la Direcţia de Sănătate Publică în care se solicita transferarea pacienţilor în urma hotărârii de desfiinţare a spitalului în vederea reprofilării în cămin de bătrâni.
Spitalul Orăşenesc "Dr.M.Burghele" Buftea este unul dintre cele 67 de unităţi sanitare care vor fi desfiinţate pentru a fi transformate în cămine pentru vârstnici.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai plăteşte din 1 aprilie servicii medicale celor 67 de spitale reprofilate în cămine de bătrâni, funcţionarea lor în noua structură fiind asigurată de către Ministerul Muncii.
Şapte dintre cele 67 de unităţi propuse spre reprofilare au făcut, până în 31 martie, cerere la Ministerul Muncii pentru a deveni cămine de bătrâni. Acestea sunt Spitalul comunal Vintilă Vodă, Spitalul de boli cronice Bocşa, Spitalul Orăşenesc Roznov, Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei, Centrul de Sănătate Cervenia, Centrul de Sănătate Furculeşti şi Spitalul de Cronici "Dr. I. T. Nicolaescu Tutova".
În cazul lor, Ministerul Sănătăţii va cere Executivului mai întâi desfiinţarea şi, ulterior, transformarea în cămine de bătrâni, potrivit unui act normativ al MS.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO