Primar Slobozia Conachi: Avem 6-7 oameni care stau în pod, nu vor să părăsească locuinţele

  • Primarul comunei Slobozia Conachi, din judeţul Galaţi, Emil Dragomir, spune că 6 sau 7 oameni stau în podul casei şi nu vor să îşi părăsească locuinţele inundate.
  • Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, spune că 405 tone de ajutoare ajung duminică la persoanele sinistrate.
Urmărește
183 afișări
Imaginea articolului Primar Slobozia Conachi: Avem 6-7 oameni care stau în pod, nu vor să părăsească locuinţele

Primar Slobozia Conachi: Avem 6-7 oameni care stau în pod, nu vor să părăsească locuinţele

Primarul din Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a spus că sunt 6 sau 7 oameni care nu vor să îşi părăsească locuinţele inundate şi stau în podul caselor.

„Am făcut apel, poate reuşim să îi ducem în adăpost”, spune primarul.

El spune că s-a rezolvat în parte situaţia inundaţiilor prin crearea breşei controlate în digul de protecţie situat pe malul drept al râului Geru, în dreptul localităţii Independenţa, pentru ca apele de pe acest râu şi râul Suhurlui, cantonate în Pechea şi Slobozia Conachi se fie dirijate în Siret.

De asemenea, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, spune că ajutoarele de stat pentru persoanele sinistrate au ajuns în judeţ şi în cursul zilei de duminică cele 405 tone de ajutoare vor ajunge la cei care au nevoie.

Primarul din Slobozia Conachi spune că s-a lucrat intensiv în timpul nopţii de sîmbătă spre duminică la cele 200 de corturi. De asemenea, s-au primit 300 de saltele din partea Consiliului Judeţean, precum şi perne şi cearceafuri.

„Vreau să vă spun că eu am dat ieri 700 de locuinţe, dar să ştiţi că şi satul Izvoarele, până aproape de Piscu, toată partea dreaptă este terminată. Foarte bine că s-a luat aseară decizia pentru ruperea digului de acolo, apa s-a scurs foarte repede. În decurs de 3 ore a scăzut şi acum aşteptăm ca să se scurgă toată apa mare care este, avem motopompele pregătite, avem echipe la Primărie care sunt organizate deja şi intrăm în casele cetăţenilor ca să le facem curat”, spune Emil Dragomir.

Acesta precizează că prima dată o să fie ajutate persoanele cu probleme, pentru că în Slobozia Conachi sunt bătrâni pe care nu trebuie să îi transporte reprezentanţii autorităţilor.

În ceea ce priveşte persoanele caree au refuzat să îşi părăsească locuinţele, primarul spune că le-a fost dusă mâncare cu echipele de la ISU, cu bărcile, însă duminică se va încerca din nou să fie scoase din locuinţele inundate.

Primarul a precizat că în timpul nopţii nu au fost persoane care să fi venit să doarmă în corturile puse la dispoziţie. Edilul a făcut apel la o persoană privată care a putut primi pentru o noapte mai mulţi oameni care au locuinţele distruse, alte trei persoane au rămas în şcoală şi alte trei persoane la Primărie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici