Primăria Capitalei cere MApN două terenuri pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză/ Firea vrea să acorde 261 de milioane de lei societăţilor municipale nou înfiinţate

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) solicită Guvernului României trecerea a două terenuri din administrarea Ministerului Apărării în cea a Muncipalităţii, pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiiului Bucureşti

Urmărește
1815 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei cere MApN două terenuri pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză/ Firea vrea să acorde 261 de milioane de lei societăţilor municipale nou înfiinţate

Primăria Capitalei cere MApN două terenuri pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză

„Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în vederea realizării obiectivului de investiţii << Lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani>>, precum şi declararea din bunuri de interes national în bunuri de interes local a două suprafeţe, de 184 mp şi 127 mp aflate în administrarea Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în proiectul de hotărâre al CGMB, aflat pe ordinea de zi de săptămâna viitoare.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat în luna iunie a acestui an un contract privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a Şoselei Fabrica de Glucoză, executantul acestui obiectiv de investiţii fiind Asocierea Straco Grup SRL - SC Tracon SRL (lider de asociere) - SC Primacons Group SRL.

„Conform contractului, lucrările presupun lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens şi reconfigurarea intersecţiei cu str. Barbu Văcărescu, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la intrarea în Bucureşti de pe autostrada A3", precizează reprezentanţii PMB.

Durata de execuţie este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei.

În prezent, Şoseaua Fabrica de Glucoză este una dintre cele mai aglomerate artere din Bucureşti, unde ambuteiajele se formează, la ore de vârf, pe aproape toată lungimea drumului.

Primăria Capitalei vrea să acorde 261 de milioane de lei societăţilor municipale nou înfiinţate

Primăria Capitalei vrea să majoreze capitalul social al societăţilor municipale nou înfiinţate cu o sumă totală de peste 260 de milioane de lei, potrivit unei hotărâri de consiliu aflată pe ordinea e zi de săptămâna viitoare.

"Majorarea de capital este necesară pentru ca aceste companii nou înfiinţate să poată dezvolta proiecte în domenii precum sănătate, protecţie civilă, reabilitare şi consolidări, iluminat public, etc”, se aratată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei, cae explică, defalcate, ce sume va primi fiecae companie în parte. În total, va fi acordată suma de 261 de milioane de lei", transmite PMB.

Compania Municipală Consolidări solicită o majorare de 17.230.000 lei pentru achiziţionarea unor utilaje speciale necesare pentru punerea în siguranţă a clădirilor cu risc seismic. Este vorba de utilaje speciale în vederea desfăşurării activităţii: schele, 1 macara mobilă, 2 încărcătoare telescopice, 2 autobasculante, 4 dube, 4 autoutilitare, o hală mecanică cu destinaţie depozit şi alte echipamente necesare pentru organizarea de şantier.

În ceea ce priveşte Compania Municipală Medicala, se propune o majorare de 6.000.000 lei, precum şi un împrumut temporar de 6.000.000 lei, pe baza de convenţie, de la bugetul Capitalei. Împrumutul se va rambursa integral în termen de un an de la data acordării, în caz contrar aplicându-se majorări de întârziere.

Compania Municipală Eco Igienizare, care se va ocupa de deratizarea si dezinsecţia la nivelul Municipiului Bucuresti, solicită o majorare de capital de 6.000.000 lei, bani necesari pentru achiziţionarea de autovehicule, autoutilitare şi alte utilaje necesare desfăşurprii activităţii.

Compania Municipală Protecţie Civilă şi Voluntariat, care are ca obiect de activitate protecţia civilă şi situaţiile de urgenţă, solicită o majorare de 11.364.000 lei, suma fiind prevăzută pentru achizitionarea unei clădiri pentru cursuri de instruire şi cazarea cursantilor, un teren pentru centrul de instruire şi o sală pentru pregatire fizică.

Compania Municipală Parking, care are ca obiect de activitate construirea de parcări noi, dar şi întreţinerea şi modernizarea celor existente, propune o majorare de 20.000.000 lei, suma fiind solicitată pentru modernizarea parcărilor.

Pentru Compania Municipală Străzi Poduri şi Pasaje, care se va ocupa de modernizarea şi reabilitarea străzilor din Capitală, precum şi de reabilitarea/construirea de poduri şi pasaje, se propune o majorare de 50.136.370 lei, suma urmând să fie folosită pentru dotarea companiei cu utilaje noi

În ceea ce priveste societatea Trustul de Clădiri Metropolitane SA, care are ca obiect principal de activitate construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri, aceasta propune o majorare de 25.240.000 lei.

Pentru Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, care va realiza studii de oportunitate, fezabilitate şi proiecte tehnice pentru obiectivele de investiţii ale Capitalei, se propune o majorare de capital de 15.000.000 lei.

În cazul Companiei Municipale Imobiliare se propune o majorare de 56.777.000 lei.

Pentru Compania Municipală Managementul Traficului, care va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului în Capitală, se solicita o majorare de 3.875.840 lei, bani care vor fi utilizaţi pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call center, maţină de marcat pistă de biciclete, aparat sudură fibră optică, tester fibra optica, autoutilitară, pachet licenţe software.

Compania Municipală Iluminat Public propune o majorare de 5.514.750 lei, suma fiind prevăzută pentru dotări specifice activităţii.
De asemenea, pentru Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spatiului Verde se propune o majorare de 9.631.000 lei, necesari pentru achiziţionarea de mijloace fixe şi obiecte de inventar.

Compania Municipală Tehnologia Informaţiei solicită o majorare de 3.570.000 lei, suma fiind prevăzută pentru echipament hardware (server şi stocare) şi pentru pachete software.

Compania Municipală Pază şi Securitate, care va asigura servicii de pază şi securitate pentru PMB şi instituţiile subordonate, dar şi pentru alte obiective publice, a solicitat o majorare de 11.200.600 lei. Suma este prevazuta pentru achiziţionarea unui sediu (spatiu social+amenajare), a unei unităţi de dispecerat, 2 maşini de transport valori, 1 echipament de sistem de securitate, echipamente de comunicaţii, echipamente sistem securitate.

Compania Parcuri şi Grădini, care se va ocupa de întreţinerea şi modernizarea parcurilor şi grădinilor publice din Capitală, propune o majorare de 10.000.000 lei care vor fi folosiţi pentru achizitionarea de 8 furgonete, 1 transplantor, 5 tractoare de tuns iarbă, 4 autoutilitare, 3 tomografe pentru arbori, tractor şi remorcă, soft arhitectură peisagistică,10 masini de tuns iarba.

SC Service Ciclop SA cere o majorare de 9.960.000 lei, bani prevazuti pentru retehnologizarea şi modernizarea atelierelor, precum şi pentru modernizarea spaţiilor în care se desfăsşoară activitatea de service.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici