- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.06.2013, 21:12)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria Capitalei: Contractul cu firma lui Căşuneanu nu prevedea penalităţi dacă nu sunt bani pentru pasaj
Şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Mădălin Dumitru, spune că în contractul pentru Pasajul Pipera semnat cu firma lui Costel Căşuneanu nu erau prevăzute penalităţi dacă municipalitatea nu are în buget fonduri pentru această investiţie.
Urmărește
753 afișări
Costel Căşuneanu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)
Tot Dumitru a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că în 2011, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în care era majoritar PDL, a redistribuit sumele necesare continuării lucrărilor la pasaj, ceea ce a cauzat şi întârzierile la plata constructorului.
Precizările şefului Direcţiei Infrastructură din PMB vin după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis irevocabil, miercuri, că Primăria Capitalei trebuie să plătească firmei PA&CO, deţinută de Căşuneanu, 3,2 milioane lei reprezentând un debit neachitat pentru lucrările la Pasajul Pipera, şi 13,6 milioane lei penalităţi de întârziere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Citeşte şi:
Primăria Capitalei, obligată de instanţă să plătească peste 16 milioane lei firmei lui Căşuneanu
"La vot, Consiliul General al Municipiului Bucureşti din anul 2011, majoritar PDL, a redistribuit sumele necesare estimate pentru continuarea lucrării, respectiv 80 de milioane de lei, încălcând astfel Legea finanţelor publice", a spus Mădălin Dumitru.
Potrivit reprezentantului PMB, încă din ianuarie 2011, Direcţia Infrastructură a municipalităţii a solicitat 80 de milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii.
"În 13 aprilie 2011, atunci când a fost votat bugetul, consilierii au hotărât să aloce, în loc de 80 de milioane de lei, doar 20 de milioane, din care 10.400.000 de lei era suma prevăzută pentru începerea exproprierilor, restul de 9.600.000 de lei fiind banii alocaţi pentru continuarea lucrărilor la un proiect de peste 100 milioane de lei. Urmare a redistribuirii sumelor de către consilieri, pentru a nu fi oprite lucrările din lipsa fondurilor, au fost reeşalonate graficele de execuţie, fiind de asemenea demarată procedura pentru achiziţia terenurilor", a explicat Mădălin Dumitru.
Şeful Direcţiei Infrastructură a mai arătat că, la începutul lunii mai 2011, a transmis Ministerului de Finanţe o solicitare prin care cerea alocarea fondurilor necesare pentru continuarea investiţiei la pasaj, neprimind însă răspuns, iar la sfârşitul lunii august 2011 a formulat către CGMB o solicitare pentru suplimentarea fondurilor.
Cu toate acestea, spune Dumitru, la rectificarea bugetară din 2011, consilierii au alocat aproximativ 29 de milioane de lei, faţă de 87 de milioane de lei, cât erau necesari pentru plata facturilor.
Totodată, Mădălin Dumitru a mai arătat că în contractul încheiat cu constructorul pasajului există o prevedere explicită potrivit căreia municipalitatea "nu datorează penalităţi" în condiţiile în care în buget nu există fonduri pentru această investiţie.
"Cu toate acestea, constructorul a forţat obţinerea de penalităţi pentru facturile ce nu au putut fi achitate la termen", a mai spus Dumitru.
Firma PA&CO, deţinută de Costel Căşuneanu, a dat în judecată municipalitatea la Tribunalul Bucureşti, care, în decembrie 2012, a admis cererea firmei, obligând astfel Primăria Capitalei să plătească "3.256.108,74 lei reprezentând debit neachitat, sumă ce va fi actualizată cu rata inflaţiei începând cu data scadenţei până la data achitării efective" şi "13.633.909,1 lei penalităţi de întârziere calculate până la data de 25.05.2012". Ulterior, în februarie 2013, instanţa a îndreptat "eroarea materială" referitoare la dată, dispunând ca penalităţile să fie calculate până la 25.04.2012.
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe