„Există un ordin al ministrului de Interne care reglementează acest lucru. Am vorbit despre acest aspect când o ambulanţă a fost implicată într-un accident rutier în care bolnavul de pe targă nu avea centură de siguranţă. Revin, orice bolnav din ambulanţă trebuie să poarte centură. Cei care fac dializă nu sunt exceptaţi”, a spus subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.
El a mai spus că şoferul ambulanţei poate să refuze transportul bolnavilor care nu vor să poarte centura de siguranţă.
„Şoferul poate să refuze să plece cu bolnavul dacă acesta nu vrea să poarte centura. Este o diferenţă între taximetru şi ambulanţă. Taximetristul îşi asumă, ambulanţierul trebuie să respecte ordinul de serviciu”, a precizat Raed Arafat.
El a subliniat că în sistemul public de ambulanţă există reguli foarte stricte privind purtarea centurii de siguranţă.
„În mod normal, pacientul trebuie obligat să poarte centura de siguranţă, la fel şi toţi membrii echipajului ambulanţei„, a mai spus Raed Arafat, care a ţinut să precizeze că nu vrea să discute incidentul de vineri, în cazul căruia se vor pronunţa poliţia şi parchetul.
Patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în urma unui accident produs, vineri, în Bucureşti, în care a fost implicată o ambulanţă a BGS. Accidentul s-a produs după ce un autoturism BMW, în care erau două persoane, a luat greşit o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu ambulanţa, în care erau patru pacienţi transportaţi de la Spitalul Pantelimon, unde tocmai făcuseră dializă.