Primăria Capitalei se pregăteşte pentru caniculă

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a dispus ca, pe perioada caniculei, să se ia măsuri suplimentare de salubrizare şi udare a străzilor, de evacuare a gunoaielor şi de toaletare a copacilor, pentru a preveni prăbuşirea lor în caz de furtună.

Urmărește
13 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei se pregăteşte pentru caniculă

Primăria Capitalei se pregăteşte pentru caniculă (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile municipale au stabilit ca pe perioada caniculei, în domeniul salubrităţii să fie suplimentate programele de curăţare a străzilor în zonele aglomerate, să fie monitorizate amplasamentele unde se acumulează necontrolat deşeuri şi, de asemenea, să se mărească frecvenţa de evacuare a acestora de la populaţie.

Bulevardele, străzile principale şi zonele aglomerate vor fi udate de 12 ori pe zi, iar străzile secundare vor fi udate de şase ori, între orele 22.00 şi 7.00. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Administraţia Străzilor şi Administraţiile Domeniilor Publice ale sectoarelor Capitalei vor asigura funcţionarea până la orele 23.00 a fântânilor arteziene şi în permanenţă a cişmelelor. Şi ştrandurile municipale vor avea program prelungit şi pe timp de noapte.

Apa Nova şi RADET trebuie să ia măsuri de urgenţă pentru soluţionarea oricărei avarii la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv apă caldă menajeră.

În pieţele din Capitală va fi asigurată salubritatea interioară, dar şi depozitarea deşeurilor, care trebuie făcută numai în recipienţi "de precolectare închişi cu capac etanş", evacuarea deşeurilor fiind făcută de cel puţin două ori pe zi.

Copacii aflaţi în aliniamentele stradale vor fi toaletaţi şi verificaţi pentru a fi prevenită prăbuşirea lor în caz de furtună.

Municipalitatea a mai hotărât ca firma care se ocupă de toaletele ecologice să ia măsuri suplimentare pentru a asigura igienizarea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici