- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (30.10.2013, 16:15)
- Roxana Alexe
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente. Proprietarii au reclamat probleme cu chiriaşii municipalităţii
Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente într-un complex situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 16, în Sectorul 1, unde mai deţine 143 de locuinţe sociale, proprietarii acestora dorind să le vândă din cauza problemelor făcute de vecini, pe care le-au reclamat mai multor instituţii.
Urmărește
207 afișări
Primăria Capitalei vrea să cumpere 17 apartamente. Proprietarii au reclamat probleme cu chiriaşii municipalităţii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Consiliul General al Municipiului Bucureşti are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect de hotărâre care vizează expertizarea şi posibilitatea de cumpărare de către municipalitate a unui număr de 17 apartamente într-un complex situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 16, din Sectorul 1.
În expunerea de motive a proiectului se arată că Primăria Capitalei mai deţine în complexul de locuinţe, din ianuarie 2007, un număr de 40 de apartamente, iar din decembrie 2007, alte 103 unităţi locative.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Apartamentele au fost cumpărate de pe piaţa liberă pentru a putea rezolva problemele pe care Primăria le are cu cetăţeni care sunt expropriaţi pentru cauză de utilitate publică, cu cei care sunt evacuaţi din imobilele naţionalizate şi cu cei care trebuie să elibereze zona Centrului Istoric pentru lucrările de reabilitare a clădirilor de acolo.
În 2007, cele 143 de locuinţe au fost cumpărate de la dezvoltatorul SC Glina SA, care a mai vândut 20 de apartamente din acelaşi complex unor proprietari persoane fizice.
"Repartizarea apartamentelor proprietatea municipalităţii la unităţi locative cu statut de locuinţe sociale au determinat reacţii negative din partea proprietarilor de apartamente proprietate personală care au reclamat mai multor instituţii atât restanţele mari înregistrate de chiriaşi la plata utilităţilor, lucru ce a dus la întreruperea alimentării cu apă şi energie a complexului, dar şi spargerea apartamentelor proprietarilor, distrugerea maşinilor personale, acte de vandalism comise constant de chiriaşi, agresare verbală sau cantităţi mari de gunoi neevacuate deoarece chiriaşii nu plăteau la timp acest serviciu", se arată în document.
În urma reclamaţiilor depuse atât la Primăria Municipiului Bucureşti, secţia de poliţie de pe raza complexului, Administraţia Fondului Imobiliar, dar şi la Guvern, 17 dintre cei 20 de proprietari şi-au exprimat intenţia de a-şi vinde apartamentele municipalităţii.
"Sumele mari plătite pentru aceste apartamente, condiţiile improprii şi lipsa sentimentului de securitate în care sunt obligaţi să locuiască au determinat un număr de 17 locatari să-şi exprime intenţia de a vinde apartamentele către proprietarul majoritar, respectiv Municipiul Bucureşti", arată iniţiatorii proiectului.
Astfel, asociaţia de proprietari a cerut ca apartamentele să fie evaluate şi ulterior, pe baza negocierii, acestea să poată fi vândute municipalităţii. Cele 17 apartamente au suprafeţe cuprinse între 41,19 metri pătraţi şi 112,88 metri pătraţi.
În proiect se mai arată că situaţia a fost şi în atenţia Guvernului, care a dispus să fie făcute verificări de către Corpul de control al primului ministru. Verificările au vizat legalitatea cumpărării şi repartizării acestor locuinţe.
"Rezultatul acestui demers nu a fost adus la cunoştinţa instuţiei noastre", se mai arată în expunerea de motive a proiectului.
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe