- Home
- Social
- CRAIOVA, (28.04.2016, 19:12)
- Ana Maria Constantinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria Craiova se constituie parte civilă în dosarul Water Park, cerând 500.000 euro
Consilierii locali craioveni au aprobat, joi, ca Primăria Craiova să se constituie parte civilă în "dosarul Water Park", în care materiale de 2,3 milioane de lei ar fi fost trecute în facturile constructorului, dar nu au fost folosite niciodată.
Urmărește
341 afișări
Primăria Craiova se constituie parte civilă în dosarul Water Park, cerând 500.000 euro (Imagine Thomas Dinca / Mediafax Foto)
Direcţia Naţională Anticorupţie a înştiinţat municipalitatea craioveană că se poate constitui ca parte civilă în dosar, iar în şedinţa de joi consilierii locali au aprobat o hotărâre în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Primarul municipiului Craiova, în calitate de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale(…), formulează prezenta cerere de constituire ca parte civilă împotriva inculpaţilor Luis Giulherme Gomes de Almeida, Romanescu Cezar Răzvan, Romanescu Marius Florin, Florescu Viorel pentru ca aceştia să fie obligaţi, în solidar, să ne plătească suma de 2.236.716,21 lei estimată provizoriu conform adresei Ministerului Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Craiova, înregistrată la Primăria Muncipiului Craiova (...) reprezentând prejudiciul pe care inculpaţii l-au cauzat municipiului Craiova prin săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul dosarului penal nr. 54/P/2014“, se arată în proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
În noiembrie 2014 mai multe percheziţii au avut loc la Primăria Craiova şi la câteva firme, surse din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) declarând atunci, pentru MEDIAFAX, că acuzaţiile aduse celor vizaţi sunt de spălare de bani, luare şi dare de mită, în legătură cu proiectul Water Park Craiova.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, Luis Guilherme Gomes de Almeida, director executiv al firmei Polystart Impex SRL, cu ajutorul unor persoane cu funcţii de decizie, ar fi întregistrat situaţii de plată nereale pentru a primi rambursări de fonduri de la Uniunea Europeană, în cadrul execuţiei proiectului "Craiova Water Park - Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova".
În documentele citate se arăta că, în momentul în care s-au cerut banii pentru lucrările realizate în perioada iulie - decembrie 2013, în cadrul Obiectivului numărul 3 al proiectului - "Bazine Acoperite", la comanda lui Luis Guilherme Gomes de Almeida ar fi fost înscrise în situaţiile de plată cantităţi de materiale care nu au fost utilizate sau lucrări care nu au fost executate de fapt niciodată, valoarea facturată a acestora ridicându-se la aproximativ 2.350.000 de lei.
Anchetatorii susţineau că, în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, dirigintele de şantier, Cezar-Răzvan Romanescu, i-ar fi impus lui Luis Guilherme Gomes de Almeida, încă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie, acordarea unui "comision" de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată. Potrivit procurorilor, acest lucru a fost posibil întrucât firma desemnată să realizeze dirigenţia de şantier, SC Project THC SRL, era administrată de Romanescu.
În septembrie 2013, Luis Guilherme Gomes de Almeida i-ar fi dat 20.000 de lei lui Romanescu, pentru ca acesta să avizeze cheltuielile fictive cuprinse în situaţia de plată aferentă lunii iulie. Tot atunci, suma de 1.500 de lei ar fi ajuns la tatăl lui Romanescu, Marius Florin Romanescu, angajat la firma fiului său, care se ocupa de verificarea în teren a conformităţii lucrărilor efectuate şi solicitate la decontare. Procurorii susţineau că la fel s-ar fi întâmplat şi în octombrie 2013.
Complexul de agrement acvatic este construit în Parcul Tineretului, aproape de cartierul Faţa Luncii şi se întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi.
Complexul de agrement ar urma să includă o zonă acoperită şi o alta neacoperită, cu jocuri de apă, tobogane, piscină pentru copii, terenuri de sport, bazin pentru adulţi, saună.
Proiectul este realizat cu finanţare europeană, iar lucrările sunt executate de o asociere de trei firme - Delta ACM, Polystart şi UTI, care au câştigat licitaţia lansată de Primăria Craiova.
Construcţia efectivă a început în 2013, lucrările fiind întârziate de unele erori de proiectare, dar şi de ancheta DNA.
Parcul acvatic ar urma să fie inaugurat în luna iunie.
Potrivit site-ului Primăriei Craiova, valoarea totală a proiectului este de 86.066.199,35 lei, din care 41.192.584,21 lei cofinanţare de la bugetul local, 30.320.010,23 lei este contribuţia Uniunii Europene şi 14.553.604,91 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional.
Citeşte şi: Dosarul "Colectiv" a fost trimis în judecată. Patronii clubului şi reprezentanţii firmei de artificii, acuzaţi de ucidere din culpă
Citeşte şi: Rudele unor pacienţi decedaţi:Institutul de Transplant Renal Cluj a ascuns un focar de gripă porcină
Citeşte şi: Femeia ucisă în Capitală a fost înjunghiată cu un cuţit, arma crimei fiind găsită la faţa locului
Citeşte şi: EXCLUSIV: Emil Boc, Ilie Sârbu, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea şi Vasile Puşcaş, vizaţi de un nou dosar DNA
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe