Primăria din Ocna Mureş se opune transformării spitalului din localitate în cămin pentru bătrâni

Primăria din Ocna Mureş se opune transformării spitalului din localitate în cămin pentru bătrâni, situaţia unităţii sanitare urmând să se decidă într-o şedinţă publică a Consiliului Local, programată miercuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
11 afișări

Primarul din Ocna Mureş, Augustin Drăguţ, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că administraţia locală nu este de acord cu transformarea spitalului din localitate în cămin pentru persoane vârstnice deoarece în oraş mai există o unitate medico-socială similară.

Drăguţ a spus că în Ocna Mureş nu este nevoie de un nou cămin pentru persoane vârstnice, ci, din contră, în oraş este "o cerinţă vitală ca acest spital să rămână”.

Edilul a adăugat că administraţia locală nu are fondurile necesare pentru transformarea spitalului în cămin pentru bătrâni şi pentru acreditarea unităţii.

În plus, primarul a spus că administraţia nu ar putea să susţină singură funcţionarea unui spital în oraş.

"Ce facem cu oamenii din Ocna Mureş? Îi transportăm ca buştenii la Aiud, spital care are aceleaşi capacităţi ca şi noi? Nici vorbă de desfiinţare, nu putem să ne jucăm cu viaţa celor 29.000 de oameni din Ocna Mureş", a spus Drăguţ.

El a afirmat că, dacă administraţia locală va fi obligată să desfiinţeze spitalul şi să-l transforme în cămin pentru persoane vârstnice, aceasta analizează posibilitatea acţionării în instanţă a Guvernului.

Edilul a afirmat că o poziţie finală privind situaţia spitalului din Ocna Mureş urmează să fie adoptată, miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, şedinţă care este publică şi va fi urmată şi de o dezbatere la care sunt aşteptate câteva sute de oameni.

Spitalul din Ocna Mureş este propus de Ministerul Sănătăţii să fie transformat în cămin pentru persoane vârstnice.

Ministerul Sănătăţii a propus ca din cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore. Dintre cele 182 de spitale, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 vor fi reprofilate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, declara că autorităţile locale care refuză reprofilarea spitalelor din subordine de la 1 aprilie nu vor mai primi finanţare pe actuala structură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici