Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor îşi vor deschide propria companie aeriană

  • Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor vor înfiinţa, în premieră pentru România, o companie aeriană proprie.
  • Aceasta ar urma să asigure legături aeriene între Oradea şi Bucureşti, dar şi între Oradea şi alte destinaţii din afara ţării.
Urmărește
1455 afișări
Imaginea articolului Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor îşi vor deschide propria companie aeriană

Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor îşi vor deschide propria companie aeriană

Anunţul de infiinţare a noii companii a fost făcut joi de primarul Florin Birta şi preşedintele CJ Ilie Bolojan, urmând să fie semnat un protocol de colaborare care va trebui aprobat de consilierii locali şi judeţeni.

„Sunt domenii importante în care colaborarea dintre Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean îşi spune cuvântul, pentru că aceasta duce la dezvoltarea oraşului şi a judeţului într-un ritm accelerat. În cazul de faţă, a avea un aeroport care să ne conecteze cu capitala ţării mult mai bine şi cu hub-uri europene exact asta înseamnă, o dezvoltare şi condiţii mai bune pentru investitori, pentru turişti şi pentru comunitatea locală", a precizat primarul Oradiei Florin Birta.

Protocolul prevede înfiinţarea unei companii aeriene proprii deţinută de Judeţul Bihor şi Municipiul Oradea, eventual şi de alte entităţi din subordinea directă a celor două autorităţi publice locale. Astfel, se vor analiza tipurile de companii prevăzute de legislaţia din România pentru identificarea soluţiei optime de colaborare: societatea pe acţiuni, societatea cu răspundere limitată etc.

„De ce e bine să facem această companie aeriană locală? Suntem un oraş mediu din România care are în zona de influenţă a aeroportului aproximativ un milion de locuitori pe care se poate baza şi pe care trebuie să îi deservească. Suntem un oraş şi un judeţ în care operarea zborurilor este la limita de rentabilitate şi depinde de politicile comerciale ale companiilor şi de contextul global, iar rămânerea totală la hazardul pieţei aeronautice nu este o soluţie pentru dezvoltarea oraşului. Am decis că este oportun, urmărind modele de conectare ale altor oraşe mici din Europa la hub-uri aeriene, să înfiinţăm această companie. Vom achiziţiona sau închiria două aeronave de până la 75 de locuri fiecare cu care vom opera zboruri spre diverse destinaţii. Urmărim o scădere a preţurilor pe rutele respective, întrucât cele actuale nu sunt deloc mici”, a declarat preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Autorităţile doresc operarea cu două aeronave a unor curse Oradea - Bucureşti, minimum 3 zboruri pe zi în zilele lucrătoare şi minimum 2 zboruri pe zi în zilele nelucrătoare, care ar urma să devină operaţionale din martie 2022, dar şi a unor curse care să lege Oradea de unul sau două aeroporturi internaţionale din vestul Europei, care ar urma să devină funcţionale cel târziu din luna octombrie 2022.

Activitatea companiei aeriene locale ar urma să fie finanţată din subscripţii publice, sponsorizări şi donaţii provenite din partea companiilor locale care vor dori să sprijine acest proiect, susţin reprezentanţii primăriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici