- Home
- Social
- BUZĂU, (10.02.2017, 14:47)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăria unei comune din Buzău a cumpărat din bani publici sicrie, batiste şi prosoape
Primăria comunei Cislău, judeţul Buzău, a făcut, în 2015, plăţi nelegale de aproape 500.000 de lei. Printre altele, Primăria a cumpărat din bani publici sicrie, batiste şi prosoape, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
928 afișări
Primăria unei comune din Buzău a cumpărat din bani publici sicrie, batiste şi prosoape (Imagine: Cristi Vatavu / Mediafax Arhiva Foto)
Potrivit ultimului raport al Camerei de Conturi Buzău, Primăria Cislău a achiziţionat produse "care nu au nicio bază legală şi nici legătură cu activitatea instituţiei”.
În 2015, Primăria Cislău a plătit 34.000 lei pentru ciment, cuie, vopsea, tablă şi tâmplărie PVC, materialele fiind achiziţionate pe bază de bonuri fiscale, fără să existe note de recepţii şi nici bonuri de consum care să justifice intrarea în gestiune şi utilizarea acestora.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Din aceeaşi sumă au fost achiziţionate "produse care nu au nicio bază legală şi nici legătură cu activitatea instituţiei", respectiv sicrie, batiste şi prosoape, potrivit raportului citat.
Sumele plătite unor persoane care nu au contracte încheiate cu Primăria ajung la 499.000 lei, o parte din bani fiind daţi pentru cumpărarea de medicamente sau pentru operaţii.
"În perioada 2015–2016, Unitatea Administrativ Teritorială Cislău a achitat lunar prin casierie sume de bani în valoare totală de 499.000 lei unor persoane fizice care nu aveau nicio relaţie contractuală cu Primăria, respectiv nu aveau încheiate contracte de muncă/de prestări servicii, din care să rezulte activităţile care urmau să fie prestate, durata contractului, nr. de ore/zi, sumele de plată, etc”, se arată în raportul Curţii de Conturi.
Potrivit acestui document, reprezentanţii Primăriei nu au prezentat documente justificative prin care să demonstreze că beneficiarii banilor au muncit.
Astfel, pentru aproape 215.000 de lei nu există explicaţii, 135.000 de lei au fost plătiţi pentru curăţenie, pază şi reparaţii, în condiţiile în care nu există care să ateste lucrările, peste 100.000 de lei au fost daţi pentru ajutoare sociale, medicamente şi intervenţii chirurgicale fără aprobarea Consiliului Local şi fără acte care să certifice că beneficiarii erau îndreptăţiţi să primească banii, etc.
În plus, în perioada 2013–2016, primarul a încasat o indemnizaţie lunară mai mare decât cea prevăzută de lege, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului local cu aproape 50.000 de lei.
Camera de Conturi a mai stabilit că în aprilie şi decembrie 2015 au fost acordate premii în bani cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, în valoare totală de 13.000 de lei, deşi plata unor astfel de drepturi era interzisă prin lege.
Auditul financiar asupra contului anual de execuţie bugetară a fost făcut, de Camera de Conturi Buzău, la Primăria Cislău în perioada 15 iunie 2016 – 22 iulie 2016.
Primarul comunei Cislău nu a putut fi contactat.
Citeşte şi: Dan Şova a cerut în instanţă sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie pe abuzul în serviciu
Citeşte şi: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei : Am activat unitatea locală de sprijin pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară
Citeşte şi: Eugen Simion, despre apelul academicienilor: „Există o schizofrenie în statul român. Unii nu mai vor să respecte democraţia”
Citeşte şi: Accident Timiş
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe