- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăriile din localităţile cu peste 10.000 de locuitori ar putea rămâne cu 24 de funcţionari - surse
Primăriile din localităţile cu peste 10.000 de locuitori ar putea rămâne cu 24 de funcţionari, în timp ce edilii de la comune cu până la 1.500 de locuitori ar putea avea 12 funcţionari angajaţi, pentru oraşe nestabilindu-se normativele, au declarat surse oficiale.
Primăriile din localităţile cu peste 10.000 de locuitori ar putea rămâne cu 24 de funcţionari (Imagine: Mediafax Foto)
În urma discuţiilor purtate, în ultimele patru zile, la Buşteni, de către ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, ministrul Admistraţiei şi Internelor, Dan Nica, preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Liviu Dragnea, reprezentaţi ai ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii şi preşedinţii tuturor structurilor administraţiei publice locale din ţară s-au stabilit normative privind necesarul de pesonal al unei primării în funcţie de numărul de locuitori ai unei zone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
-
Preşedintele Azerbaidjanului: avionul a fost supus unei „interferenţe fizice şi tehnice externe”
-
Putin şi-a cerut scuze deoarece „incidentul tragic” cu avionul azer a avut loc în spaţiul rusesc
Surse oficiale, care au participat la discuţii, au explicat că în cazul comunelor cu până în 1.500 de locuitori primăria va avea 12 funcţionari publici angajaţi, iar în comunele cu populaţie între 1.500 şi 3.000 de locuitori numărul funcţionarilor publici din primărie ar putea fi de 14.
Pentru localităţi cu populaţie cuprinsă între 3.000-5.000 de locuitori primăria ar putea avea 16 funcţionari, pentru o populaţie cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de locuitori unitatea admistrativă locală ar putea avea 21 de funcţionari, iar acolo unde numărul locuitorilor este peste 10.000 şi mai puţin de 20.000 o primărie ar putea avea 24 de funcţionari.
În cazul oraşelor nefiind încă stabilite aceste normative.
Oficialii au precizat, însă, că aceste normative ar putea fi modificate, în grupul de lucru de la Buşteni fiind puse doar bazele normativelor de personal.
Preşedintele UNCJR, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Buşteni, că se urmăreşte modificarea legislaţiei astfel încât numărul funcţionarilor publici dintr-o primărie să fie stabilit în funcţie de numărul locuitorilor zonei, dar şi în funcţie de competenţe.
Liviu Dragnea a arătat că, în prezent, ţinând cont de legislaţia actuală, există cazuri în care, pentru o localitate cu o mie de locuitori este necesar un număr de 56 de funcţionari publici.
Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNJR) a explicat că fiecare lege existentă în administraţia publică duce la necesitatea unui anumit număr de funcţionari publici, precizând că este nevoie de "îndepărtarea legislaţiei existente" şi reformularea sistemului administrativ.
"Dăm la o parte legislaţia existentă şi aşezăm sistemul pe o legislaţie normală, astfel încât orice primărie să aibă numărul necesar de funcţionari, însă angajaţii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale", a spus Liviu Dragnea.
Potrivit preşedintelui UNCJR, în urma discuţiilor de joi, "s-a acceptat ideea" că trebuie asigurate fondurile necesare funcţionării oricărei primării, independent de banii pe care instituţia îi deţine.
"Am stabilit ieri (joi - n.r.) principiile prin care banii se vor împărţi de la nivelul naţional către judeţe, precum şi în interiorul acestora", a mai spus Dragnea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO