- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primăriile, obligate să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru activităţi sportive pentru copii
Autorităţile locale din toată ţara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea bani şi pentru susţinerea activităţii sportive la nivel de copii şi junori, prevede o lege USR votată marţi de Parlament.
Primăriile, obligate să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru activităţi sportive pentru copii
Potrivit unui comunicat transmis de USR, legea prevede că primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori.
„În România, jumătate din banii publici alocaţi sportului vine de la bugetele locale. Lucru perfect normal. Problema este cum se alocă şi cum se cheltuie aceşti bani, pentru că, în medie, mai puţin de 4% din banii publici alocaţi sportului merg către susţinerea activităţii copiilor şi juniorilor. Diferenţa, 96%, merge către echipele de seniori. Proiectul adoptat astăzi de Parlament vizează creşterea cuantumului alocat pentru susţinerea activităţii sportive a copiilor şi juniorilor la 30% din totalul bugetului alocat sportului de administraţiile publice. Asta înseamnă că la fiecare 100 de lei bugetaţi pentru a susţine activitatea sportivă a seniorilor trebuie alocaţi 30 de lei şi pentru segmentul de vârstă 5-18 ani. Asta va însemna, în practică, salarii decente pentru antrenori, echipamente sportive pentru copii, transport către competiţii, chiar o masă caldă şi cantonamente. Înseamnă şi o şansă pentru comunităţile defavorizate şi pentru familiile care nu-şi permit să cumpere un echipament sportiv şi, per total, înseamnă ca baza de selecţie să se refacă”, declară Tudor Pop, iniţiator al proiectului de lege.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Proiectul (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=19689) completează Legea educaţiei fizice şi a sportului în sensul ca din sumele alocate de la bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive cel puţin 30% să fie direcţionat către programele dedicate copiilor şi juniorilor.
Autorităţile locale vor avea posibilitatea să finanţeze orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiţie: să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective. Vor putea fi finanţate şi structurile sportive şcolare ce aparţin de unităţile de învăţământ din respectivul UAT, măsură care vizează în special localităţile cu un număr mai mic de copii şi tineri.
În România, rata celor care nu practică nicio formă de sport sau mişcare în segmentul de vârstă 5-14 ani este de 47%. Cifra creşte aproape de 79% în segmentul 15-24 ani. USR şi-a propus să schimbe această realitate şi va continua să lupte în Parlament, fie că este vorba de liberul acces în curţile şcolilor, fie de promovarea şi dezvoltarea sportului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO