Primarul Craiovei vrea să eutanasieze câinii comunitari

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat, miercuri, că parlamentarii de Dolj l-ar ajuta în activitatea sa de edil dacă ar propune modificarea legii privind protecţia animalelor astfel încât să fie permisă eutanasierea câinilor comunitari.

Urmărește
75 afișări
Imaginea articolului Primarul Craiovei vrea să eutanasieze câinii comunitari

Primarul Craiovei vrea să eutanasieze câinii comunitari (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Antonie Solomon a declarat, într-o conferinţă de presă, că şi-ar scoate pălăria în faţa celor 15 parlamentari de Dolj dacă aceştia ar propune un proiect legislativ de modificare a legii de protecţie a animalelor, astfel încât câinii fără stăpân să fie eutanasiaţi.

"Parlamentarii de Dolj m-ar putea ajuta dacă ar veni cu o iniţiativă legislativă de modificare a legii de protecţie a animalelor. Mi-aş scoate pălăria în faţa lor. Să vină cu o iniţiativă, să aibă curaj şi să schimbe legea. Problema care se pune acum în Craiova nu mai este nici strada, nici curăţenia, ci câinii comunitari. În Europa vedeţi undeva câini pe stradă? Domne', îi vezi fără stăpân, direct la eutanasiat şi la revedere. Eşti iubitor de animale? Ţine-l în casă, îl plimbi în lesă, dar nu pe stradă", a mai spus Antonie Solomon.

Potrivit acestuia, cele mai multe solicitări primite prin intermediul "telefonului cetăţeanului" se referă la rezolvarea problemelor legate de câinii comunitari.

"Asta e dragoste pentru animale. Animalul este lovit de maşini, este bătut de copii şi până la urmă îi faci şi lui bine, dar şi ţie, ca cetăţean. Vă arăt ce apeluri primim zilnic la «Telefonul Cetăţeanului». Din şapte apeluri, cinci sunt pe problemele câinilor comunitari", a adăugat primarul Antonie Solomon.

În municipiul Craiova nu există niciun spaţiu special pentru câinii fără stăpân, singurul, amenajat în Parcul Crizantemelor, fiind desfiinţat astfel încât să fie amplasat un loc de joacă pentru copii.

Noua lege privind protecţia animalelor a fost promulgată în ianuarie 2008 de către preşedintele Traian Băsescu.

Conform noii legi, iniţiată de Marius Marinescu şi care modifica Legea 205/2004, constituie infracţiune deţinerea şi comercializarea de animale sălbatice, cu excepţia grădinilor zoologice, folosirea animalelor pentru cerşetorie, omorârea animalelor, organizarea de lupte între animale sau cu animale, maltratarea şi schingiuirea acestora, despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, precum şi interventiiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Actul normativ prevede pedepse care pot merge pâna la amenzi penale de 2.000 lei sau închisoare de pâna la un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici