Primarul din Câmpina dezaprobă comasarea Spitalului Municipal din oraş cu cel de Psihiatrie Voila

Primarul din Câmpina afirmă că nu este de acord cu propunerea Ministerului Sănătăţii privind comasarea Spitalului de Psihiatrie Voila cu Spitalul Municipal Câmpina, unităţi aflate în administrarea Consiliului Local Câmpina, susţinând că cele două spitale nu au nicio legătură unul cu celălalt.

Urmărește
7 afișări

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a spus că propunerea de comasare a Spitalului de Psihiatrie Voila cu Spitalul Municipal Câmpina este "o idee neinspirată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Horia Tiseanu a precizat că va face demersuri la Ministerul Sănătăţii, astfel încât propunerea privind comasarea celor două unităţi sanitare să nu fie pusă în aplicare.

El a spus că, prin ordonanţa privind descentralizarea în sistemul sanitar, consiliile locale primesc dreptul de a restructura spitalele pe care le au în administrare începând din vara anului 2010.

"Mi se pare absurd ca altcineva să vină şi să hotărască în locul nostru, dacă prin ordonanţa în baza căreia Consiliul Local a preluat spitalele, tot Consiliul Local are dreptul de a le restructura", a spus Tiseanu.

Primarul din Câmpina a precizat că între cele două spitale aflate în administrarea Consiliului Local Câmpina "nu există nicio legătură", în sensul că unul este spital de monospecialitate, destinat celor care suferă de boli psihice, iar celălalt are mai multe secţii, de la boli interne până la ginecologie.

De asemenea, Spitalul de Boli Pulmonare din oraşul prahovean Breaza se va comasa cu Spitalul de Pneumoftiziologie din comuna Drajna, potrivit propunerii MS.

Primarul Mihai Gavrilă a declarat pentru MEDIAFAX că în comună există un pavilion care ţine de Spitalul Drajna şi care ar putea primi 180 de paturi, cu condiţia ca etajul imobilului să fie renovat.

Mihai Gavrilă a precizat că renovarea pavilionului nu va reprezenta o problemă financiară întrucât lucrările ar urma să fie executate de o firmă la care unic acţionar este Consiliul Local Drajna, firmă care a executat mai multe lucrări de interes public în comună, la jumătate din preţul cerut de alte firme.

"Suntem deschişi pentru a sprijini această activitate medicală. Vrem să construim, nu să demolăm. Vom găsi banii necesari amenajării, astfel încât să preluăm activitatea spitalului din Breaza", a spus primarul Mihai Gavrilă.

Spitalul de Boli Pulmonare din oraşul prahovean Breaza se confruntă cu probleme legate de spaţiu, după ce imobilul în care această unitate sanitară funcţiona a fost retrocedat moştenitorilor foştilor proprietari, iar spitalul a fost mutat în clădirea unei foste şcoli.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.

Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Există deja 10 unităţi sanitare (5 în Dâmboviţa, 2 în Oradea, 2 în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici