- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primarul din Câmpulung Muscel a ieşit de la DNA Piteşti, fiind întrebat de renovarea unui colegiu
Primarul din Câmpulung Muscel, Călin Andrei (PNL), a părăsit, luni după-amiază, sediul DNA Piteşti, unde a fost audiat timp de peste două ore, spunând că audierea a vizat derularea contractului de renovarea a Colegiului "Dinicu Golescu" din localitate afectat de intemperiile din 2005.
"Procurorii m-au întrebat referitor la aceste intemperii şi mi-au cerut documente care să ateste ce s-a întâmplat atunci, părerea mea este că vântul puternic şi ploaia din 19 iulie 2005 au provocat avarii la clădirea acestei unităţi de învăţământ şi şcoala trebuia reparată şi a şi fost reparată conform proiectului. Nu mi-au mai zis procurorii dacă trebuie să mă mai prezint sau nu la DNA", a declarat Călin Andrei, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Luni, la DNA Piteşti, au mai venit pentru audieri primarul comunei argeşene Stâlpeni, Ion Popa (PSD) şi fostul primar al municipiului Curtea de Argeş Gheorghe Nicuţ (PDL).
Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri Gheorghe Dobre, citat şi el, luni, pentru audieri la DNA Piteşti, nu ar mai fi venit din cauza unor probleme de sănătate.
Potrivit unor surse judiciare, Nicuţ, Andrei, Ştefan şi Dobre sunt suspectaţi de infracţiuni de corupţie în dosarul şefului CJ Argeş, Constantin Nicolescu, în legătură cu folosirea unor fonduri europene pentru reparaţii la două şcoli din municipiul Curtea de Argeş, o şcoală din municipiul Câmpulung Muscel şi o grădiniţă din Budeasa. Aceleaşi surse mai spun că unul dintre denunţuri este făcut de reprezentantul unei firme de construcţii care ar fi vrut să obţină lucrările de amenajare a şcolilor respective.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş Constantin Nicolescu a fost arestat, joi seară, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, iar după pronunţarea deciziei acestuia i s-a făcut rău, în prezent fiind internat la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord.
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.
Potrivit procurorilor DNA, contractele au fost derulate în perioada 2006-2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, care a încasat integral sumele aferente "atât pentru lucrări executate, cât şi pentru lucrări neexecutate, iar acea firmă se afla în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului".
Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la patronul firmei Pic, Cornel Penescu, 66.588,15 lei şi produse, pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate, fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică.
Procurororii anticorupţie îl mai acuză pe preşedintele CJ Argeş şi că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, l-a instigat pe primarul comunei argeşene Stâlpeni "să nu îndeplinească anumite acte de serviciu", respectiv să nu dea unei persoane o amendă de 10.000 de lei într-un caz privind o autorizaţie de construcţie.
Luni după-amiază, magistraţii au fixat pentru miercuri termenul în cazul recursului formulat de şeful CJ Argeş la decizia de arestare preventivă.
Constantin Nicolescu are 65 de ani şi se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce în perioada 2000-2004 a fost senator de Argeş. Este inginer şi doctor în economie, iar intrarea lui în politică a avut loc în 1995, când s-a înscris în PDSR, fiind prim-vicepreşedinte, iar ulterior preşedinte executiv al PSD Argeş. Din anul 2005 este preşedinte al PSD Argeş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Noi proteste anti-Georgescu şi anti-fascism în Bucureşti şi marile oraşe din ţară. Se strigă: „Legiunea nu face naţiunea” / „Nu votaţi un dictator, tinerii vă cer în cor”
-
Acordul de încetare a focului în Liban ar putea fi anunţat marţi seara / Acordul se va implementa în două faze
-
Cât de posibil este un guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare. Reacţia lui Bolojan
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO