- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.12.2017, 12:54)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primarul din Constanţa, Decebal Făgădău, cercetat de DNA. În acelaşi caz este vizat şi Radu Mazăre
Primarul din Constanţa, Decebal Făgădău, şi fostul edil al municipiului, Radu Mazăre, sunt cercetaţi de DNA pentru infracţiuni privind eliberarea unei autorizaţii de construcţie a unui hotel din staţiunea Mamaia.
Urmărește
1763 afișări
Primarul din Constanţa, Decebal Făgădău, cercetat de DNA. În acelaşi caz este vizat şi Radu Mazăre
Decebal Făgădău, primar al municipiului Constanţa, fost viceprimar la data faptelor, Nicoleta Constantin, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul primăriei Constanţa, şi Antonela Fulvia Dinescu, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul primăriei Constanţa sunt acuzaţi pentru abuz în serviciu.
În acelaşi dosar, Radu Mazăre, primar al municipiului Constanţa la data faptelor, şi Luiza Tănase, arhitect şef al primăriei la acel moment sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Potrivit procurorilor, este vorba despre un hotel din staţiunea Mamaia, construit în zona centrală, acesta fiind ridicat în baza unei autorizaţii emise în anul 2009 de primăria Constanţa. Imediat, primarul şi firma care a construit hotelul au fost acţionaţi în judecată de o societate care avea sediul în vecinătate, cerând anularea autorizaţiei de construţie, susţinând că îi este vămătat dreptul de proprietare. În 2012, judecătorii din Constanţa au decis anularea autorizaţiei de construţie.
"Instanţa a reţinut că, la emiterea autorizaţiei de construire, nu s-a respectat interdicţia de a construi în interiorul zonei de protecţie şi că amplasarea imobilului este situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive (..). Instanţa a mai reţinut că autorizaţia de construcţie a fost emisă cu nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii", spun procurorii.
Ulterior, în 2013, firma reclamantă a cerut demolarea imobilului, însă primăria a anunţat că a emis o altă autorizaţie pentru hotel, în 2011, care nu a fost anulată de instanţă.
"Ulterior, în cursul aceluiaşi an, Primăria municipiului Constanţa a venit cu o completare prin care înştiinţa instanţa de judecată că a intervenit un element nou, respectiv că a fost emisă, la data de 03.09.2013 o nouă autorizaţie de construire, pentru imobilul a cărui demolare se cere. Prin urmare, Primăria municipiului Constanţa considera că nu mai există temei legal pentru ca societatea reclamantă să solicite şi să obţină demolarea construcţiei edificate în regim P+5E-6E. (..) Autorizaţia de construire din data de 03.09.2013 a fost semnată de Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar al municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor delegate de primar al municipiului Constanţa, de Constantin Nicoleta, la data faptei şef serviciu - Serviciul autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de împuternicit al arhitectului - şef al mun. Constanţa şi de Dinescu Fulvia Antonela, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de împuternicit al secretarului municipiului Constanţa", precizează DNA.
Potrivit sursei citate, "eliberarea autorizaţiei respective din data de 03.09.2013 nu ar fi fost posibilă fără întocmirea şi eliberarea certificatului de urbanism din data de 02.07.2013, semnat de Mazăre Radu Ştefan în calitate de primar şi de suspecta Luiza Elena Tănase în calitate de arhitect şef".
"În certificat s-a menţionat, în mod nereal, că nu există zone protejate, drepturi de servitute sau interdicţii de construire, astfel cum se reţinuse în mod irevocabil decizia civilă a Curţii de Apel Constanţa, din 2012. Certificatul de urbanism nu a fost redactat în baza cererii şi a documentaţiei complete depuse, în concordanţă cu situaţia reală din teren la data solicitării. Certificatul de urbanism respectiv, emis cu încălcarea prevederilor legale era un înscris absolut necesar eliberării autorizaţiei de construire din anul 2013, în favoarea firmei care a construit imobilul de lux de pe plajă", mai explică procurorii.
În anul 2016, Tribunalul Constanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire emisă la data de 03.09.2013 de Primăria Municipiului Constanţa, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizaţia era deja construită o clădire (imobilul rezidenţial ce fusese construit în proporţie de 95% în baza autorizaţiei anulate) prin urmare autorizaţia din anul 2013 a fost emisă nelegal. Decizia a fost anulată ulterior, ca urmare a faptului că părţile au ajuns la o înţelegere amiabilă.
Persoanele vizate au fost chemate la sediul DNA Constanţa pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile.
Citeşte şi: Deputatul PSD Ion Mocioalcă, audiat în dosarul lui Liviu Dragnea: Nu cunosc pe nimeni de la Tel Drum
Citeşte şi: Accident de muncă în Dolj: Un mal de pământ s-a surpat peste doi muncitori: "Prima persoană a fost scoasă, iar echipajul medical a constatat decesul"
Citeşte şi: MINIVACANŢA de 1 Decembrie: 28 şoferi care circulau pe autostrăzi cu viteză, sancţionaţi. Cea mai mare viteză, 218 km/h
Citeşte şi: Iohannis atacă la CCR legea care prevede ca funcţionarii trimişi în judecată să nu mai fie suspendaţi
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe