- Home
- Social
- VASLUI, (21.11.2013, 20:01)
- Andreea Unturica , Teodor Istrate
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primarul din Pungeşti: Am mai fost anchetat de minim trei ori de DNA. Nu am de ce mă teme
Primarul comunei vasluiene Pungeşti, Mircea Vlasă, reclamat la DNA de mai mulţi localnici pe motiv că s-ar fi împroprietărit ilegal cu terenul pe care, ulterior, l-a concesionat companiei Chevron, se declară nevinovat, susţinând că a mai fost anchetat de minim trei ori de procurorii anticorupţie.
Urmărește
254 afișări
Primarul din Pungeşti: Am mai fost anchetat de minim trei ori de DNA. Nu am de ce mă teme (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Reclamat în urmă cu o săptămână la DNA de către un grup de localnici, printre care şi fostul edil Costică Spiridon, primarul de Pungeşti, Mircea Vlasă, a declarat că se pune la dispoziţia procurorilor anticorupţie, considerându-se nevinovat în ceea ce priveşte acuzele care i se aduc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Pe lângă faptul că s-ar fi împroprietărit ilegal cu terenul concesionat ulterior companiei Chevron, Mircea Vlasă mai este acuzat că ar conduce în mod abuziv primăria şi că ar fi comis ilegalităţi cu tichetele de combustibil pentru maşinile primăriei, precum şi cu alimentele distribuite gratuit de la Uniunea Europeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Localnicii sunt liberi să facă plângeri oriunde vor ei. Am mai fost reclamat de minim trei ori la DNA pe aceleaşi chestiuni, chiar şi pe la Preşedinţie, şi anchetat tot de atâtea ori, inclusiv de Poliţia Economică, aşa că nu am de ce mă teme. Mă pun la dispoziţia organelor de anchetă. Să verifice inclusiv situaţia acelui teren cu care am fost împroprietărit în 2005, când nici nu se auzise de gaze de şist în România, darămite în Pungeşti. Împroprietărirea s-a făcut în baza unei legi, iar titlul a fost analizat şi aprobat de Comisia Judeţeană de Fond Funciar. Dacă sunt primar, înseamnă că eu nu mai am drepturi?", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX primarul comunei vasluiene Pungeşti, Mircea Vlasă.
În legătură cu referendumul pe care l-au iniţiat localnicii din Pungeşti pentru destituirea sa din funcţie, primarul Vlasă susţine că mulţi din cei care au semnat în acele tabele depuse la Prefectură au fost duşi în eroare, fiind întrebaţi, de fapt, dacă sunt de acord cu interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist.
"După ce s-au strâns acele semnături, am început să întreb şi eu oamenii prin satele comunei, să văd dacă, într-adevăr, dacă nu mă mai vor la conducerea primăriei. Am constatat cu stupoare că lumea a fost indusă în eroare, fiind întrebată, de fapt, dacă este împotriva gazelor de şist. Acest aspect se va dovedi când se va organiza referendumul", este convins primarul Mircea Vlasă.
O delegaţie din comuna vasluiană Pungeşti condusă de fostul primar Costică Spiridon a depus, pe 15 noiembrie, la DNA, o plângere împotriva primarului în funcţie Mircea Vlasă (PSD), pe care îl acuză de abuzuri, oamenii cerând procurorilor să verifice toate documentele Primăriei începând cu 2005.
În plângerea depusă la DNA, protestatarii din Pungeşti susţin că primarul Mircea Vlasă s-ar fi împroprietărit ilegal cu şase hectare de teren, din care patru hectare pe numele soţiei sale, Margareta Vlasă.
În plus, oamenii din Pungeşti îl acuză pe primar că ar fi comis ilegalităţi cu tichetele de combustibil pentru maşinile primăriei, precum şi cu alimentele distribuite gratuit de la Uniunea Europeană.
"În această plângere noi reclamăm modul abuziv în care primarul Mircea Vlasă conduce primăria, confundând-o cu proprietatea lui. Noi solicităm procurorilor anticorupţie să verifice toate documentele din 2005, de când Mircea Vlasă este primar şi până în prezent” susţine fostul primar al comunei Pungeşti din perioada 2000-2004, Costică Spiridon.
Costică Spiridon este unul din contestatarii investiţiei Chevron, prezent la acţiunile de protest organizate la Pungeşti în perioada în care compania a încercat să instaleze utilajele pentru a începe lucrările de explorare a gazelor de şist.
Pe 13 noiembrie, o parte din locuitorii comunei Pungeşti au depus la Prefectura Vaslui documente pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului Mircea Vlasă pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar urma să înceapă explorarea gazelor de şist. A doua zi, peste 150 de persoane din localitate au protestat în Piaţa Civică din Vaslui, cerând demisia prefectului judeţului, Radu Renga, care a atacat în instanţă hotărârea de Consiliu Local prin care localnicii din Pungeşti intenţionau să facă referendum pe tema explorării şi exploatării gazelor de şist.
În 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.
În 14 octombrie, localnicii din Siliştea au protestat în faţa perimetrului din comuna Pungeşti, unde compania Chevron şi-a adus primii specialişti cu care să înceapă lucrările de amenajare a platformei unde va fi amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist.
Reprezentanţii companiei Chevron şi-au retras, în aceeaşi zi, specialiştii de pe suprafaţa de teren deţinută la Siliştea, fără ca aceştia să mai revină în zonă.
Tom Holst, managerul Chevron pentru România, a anunţat, că explorarea gazelor de şist de la Pungeşti se suspendă până când siguranţa angajaţilor firmei, a constructorilor şi a comunităţii va fi asigurată şi, totodată, până când se va înţelege că metodele folosite de către companie sunt cele mai bune.
Consilierii locali din Pungeşti au decis interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist la o zi după protestele care au avut loc la Siliştea, unde Chevron intenţiona să înceapă lucrările de amenajare a platformei pe care vrea să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din România.
Hotărârea a fost trimisă spre validare Prefecturii, însă instituţia a retrimis-o consilierilor din Pungeşti să o revoce, lucru care nu s-a întâmplat.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe