Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, urmărit penal pentru abuz în serviciu
Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, în legătură cu modul de constituire a unei comisii de retrocedări, în 2006, potrivit unor surse judiciare.
Primarul Sectorului 6 a Capitalei, Cristian Poteraş, urmărit penal pentru abuz în serviciu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală împotriva primarului Sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş.
Poteraş este cercetat alături de viceprimar, secretarul general al Primăriei şi cinci funcţionari, dintre care doi de la Cadastru, aceştia din urmă fiind acuzaţi de complicitate.
Anchetatorii au constatat că în 2006 s-a constituit o comisie de retrocedări, din care făcea şi edilul de sector, în cadrul căreia s-au analizat cererile a patru bucureşteni care solicitau terenuri pe străzi lăturalnice sau de la periferia Sectorului 6.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Conform surselor judiciare, aceste terenuri au fost declarate suprafeţe nedisponibile, iar ulterior celor patru li s-au restituit terenuri aflate în zone centrale din Sectorul 6, precum Splaiul Independenţei, Drumul Taberei, zona Favorit sau Bulevardul Iuliu Maniu.
Pentru aceste terenuri s-ar fi întocmit acte de parcele agricole, însă anchetatorii au constatat că se aflau pe domeniul public, ele chiar fiind spaţii verzi. Ulterior, aceste terenuri ar fi fost vândute de proprietari, pentru care au fost încasate sume de aproximativ 20 milioane de euro, au precizat sursele citate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO